Hrvatski radio

Prvi program

Massimo - koncert "Na jastucima"

27.12.2022.

16:19

Autor: Đurđica Ivanković

Massimo Savić

Massimo Savić

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Večerašnju emisiju Koncert do ponoći posvetit ćemo Massimu Saviću, koji nas je iznenada napustio prije samo par dana, 23. prosinca u 61. godini života, nakon kratke i teške bolesti. Jedan jedini i neponovljivi Massimo, svoj život je posvetio glazbi. Pamtit ćemo ga po njegovoj karizmi koja nikog nije ostavljala ravnodušnom, a posebno po njegovoj vokalnoj interpretaciji i osebujnom glasu. Karijeru je počeo kao vođa legendarne grupe Dorian Gray, 1983. kada izdaje prvi album - Sjaj u tami, a dvije godine poslije i album Za tvoje oči. Kruna karijere bio mu je koncert u punoj Areni u Zagrebu ove godine, 5. studenog.

Večeras ćemo se prisjetiti koncerta iz 2012. godine, koncert pod nazivom "Unplugged na jastucima" u zagrebačkom naselju Vrapče na sportskom terenu.  Massimov Album "Dodirni me slučajno" te godine je na dodjeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, nagrađen Porinom za POP ALBUM godine! Svakako treba istaknuti i Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu koju je 6 put zaredom osvojio upravo Massimo! 


Za ovu prigodu odabrao je njemu najdraže skladbe s albuma "Dodirni me slučajno", ali i one skladane davno prije. Prateći sastav proširen je gudačkom sekcijom, kao i aranžmanskim preinakama prilagođenih unplugged verziji. Počelo je s "Traži me" , Sretan put , Razlog, "Dodirni me slučajno", "Iz jednog pogleda“, "Krug u žitu", "Tišina", zatim se dotakao perioda djelovanja u grupi Dorian Gray- pjesmama "Sjaj u tami" i "Samo za tvoje oči", te iz solo-karijere s kraja osamdesetih "Stranac u noći" i "Zamisli život u ritmu muzike za ples". 


Kao i svaki Massimov nastup, tako je i ovaj koncert krasila izvrsna sviračka uvježbanost i profesionalnost kao i dobro raspoloženi Massimo. Snimka koncerta Massima "Na jastucima" održan 15.rujna 2012. godine, a snimila ga je ekipa Hrvatskoga radija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Koncert do ponoći

Od ove jeseni, krenula je nova emisija Koncert do ponoći, na 1. programu, utorkom od 22:30. U tom terminu emitirat će se koncerti zabavne, pop i rock glazbe. Snimke su iz bogate arhive Hrvatskoga radija, vlastite HRT produkcije, novijeg i starijeg datuma, snimljenih na raznim lokacijama.

Poslušajte u Slušaonici