Hrvatski radio

Prvi program

Prijave za 14. Croatian Blues Challenge uskoro završavaju

29.10.2022.

11:14

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Hrvatski blues glazbenik, Zack Dust

Hrvatski blues glazbenik, Zack Dust

Foto: Dino Možek / -

Hrvatski blues glazbenici pozvani su odazvati se na četrnaesti Hrvatski blues izazov - Croatian Blues Challenge - te dobiti priliku nastupiti u poznatom središtu bluesa, američkom Memphisu.

Samo je nekoliko dana ostalo do kraja prijava za četrnaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Nakon što se nekoliko puta održalo u zagrebačkom Hard Placeu, odlučeno je da će se ovogodišnje natjecanje održati 4. i 5. studenog 2022. na novoj lokaciji, u klubu Booze & Blues u Tkalčićevoj ulici. 


Prijave se do 1. studenog u ponoć mogu predati na mrežnim stranicama udruge "Hrvatske blues snage".


Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije: solo/duo i band. Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu "Hrvatske blues snage" na krovnom svjetskom blues natjecanju, 39. International Blues Challengeu, koje će se održati 2024. godine u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 13. European Blues Challengeu, koji će se održati 2025. godine.


Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je prethodnih godina šest naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome, Bok Blues) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici