Hrvatski radio

Prvi program

Prvi veliki koncert Zdenke Kovačiček u Zagrebu nakon više od pet godina

02.03.2023.

16:30

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Zdenka Kovačiček

Zdenka Kovačiček

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Novi singlovi, najave glazbenih događanja i izvješća s koncerata, uz razgovore sa sudionicima domaće pop i rock scene možete čuti petkom od 14:00 sati na Prvome programu Hrvatskoga radija.

Prvi petak u ožujku donosi najave koncerata TBF-a, Gibonnija i Zdenke Kovačiček koja je posljednji veliki koncert u Zagrebu održala 2017. godine kada je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježila 60 godina sjajne karijere. Žena za sva vremena otkrila nam je što priprema za nastup s Greenhouse Blues Bandom u zagrebačkom klubu "Peti kupe" 8. ožujka 2023.


Reportažu sa spektakularnog audio-vizualnog predstavljanja novog albuma „Beton“, glazbenice i vizualne umjetnice Sun U, pripremio je Igor Jurilj.


Slušamo nove singlove:

  • Vatra – "Zajedno sami"
  • Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli – "Vrijeme"
  • Mudri – "Nije tajna"
  • Dioniz – "Lav"
  • Hiljson Mandela – "Cura s kvarta"


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 3. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici