Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Fire in Cairo i Chris Ian

07.04.2022.

10:35

Autor: Robert Urlić

Fire in Cairo

Fire in Cairo

Foto: Promo / -

U prvom dijelu emisije razgovaramo s Matom Ponjovićem iz grupe Fire in Cairo povodom objave njihovog novog albuma "High Degrees". U drugom dijelu Igor Jurilj donosi reportažu s koncerta pjevača i gitarista Chrisa Iana (Kristijan Štrbac).

Nakon što je sa sjajnim singlom “Running Over Me” najavio novo izdanje, alternativni rock bend Fire in Cairo nedavno je objavio album "High Degrees".Drugi album ovog zagrebačkog alt rock benda sadrži sedam pjesama. Sve ih je napisao Mate Ponjević, osim solo izvedbe “High Degrees” koju je osmislio i odsvirao Filip Mlinarić, dok aranžmane potpisuje cijeli bend. 


Fire In Cairo su na albumu, koji je snimljen "u živo" u dvorani na zagrebačkom Vrbiku, okupili i sjajne suradnike poput Mary May i Bad Daughter. Mate, Filip, Jakov i Patrick čine ovu zagrebačka alt rock četvorku - Fire In Cairo koja u svojoj glazbi donosi mix indie, post garage, psychedelic, blues, progressive zvuka. 


Album prvijenac dobio je pohvale , a bend se posebno ističe zanimljivim nastupima koje naravno očekujemo i nakon ovoga albuma kojeg nam u emisiji S domaće pop i rock scene predstavlja autor i pjevač Mate Ponjević.Chris Ian

Chris Ian

Foto: - / -

Svega četiri dana nakon turneje velikom Britanijom sa svojim bendom Killed A Fox, grunge pjevač i gitarist Chris Ian nastupio je samostalno u zagrebačkoj Močvari. Nakon poduže vremena izbivanja s pozornice, zagrebački je glazbenik pravim imenom Kristijan Štrbac na nasipu najavio svoj samostalni album prvijenac. Reportažu donosi Igor Jurilj.


Uz glazbene novosti slušamo i nove singlove:


- The Rozh & The Siids - No War

 - EoT - Samo ti i ja

- Seine - Riječi

- Wzolf - 3AM

- Stjepan Lach - Zauvijek

- Pikard - Sat po sat

- Mario & Trio - Čovjeće

- The Random - Bijele laži


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock" scene emitirat će se na HR1 u petak, 8. travnja 2022. od 22:30 do ponoći.

Robert Urlić i Mate Ponjević

Robert Urlić i Mate Ponjević

Foto: Robert urlić / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici