Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Aklea Neon i Lovorka Sršen

11.03.2022.

15:00

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Aklea Neon (lijevo) i Lovorka Sršen (desno)

Aklea Neon (lijevo) i Lovorka Sršen (desno)

Foto: Zvonimir Ferina / Marija Gašparović / -

Aklea Neon, "osječka vila rime i beata", u razgovoru s urednikom i voditeljem Robertom Urlićem komentira svoj diskografski prvijenac, LP album Dođi na joji. U drugome dijelu emisije slušamo nove singlove, dok svoju novu pjesmu "Bez mira" posebno predstavlja dubrovačka kantautorica Lovorka Sršen.

Šira javnost upoznala ju je kroz eko-himnu “Zovi ju mama” koju je izvela na Dori 2020., a njezin rad već je priznat s dvije nagrade za elektroničku glazbu Ambasador. 


Aklea Neon, "osječka vila rime i beata", nakon nekoliko zamijećenih singlova prošloga je tjedna objavila debitantski album Dođi na joji. Album je postepeno nastajao kroz posljednje četiri godine, na različitim lokacijama diljem svijeta, od Brazila do Indije. U njegovom stvaranju sudjelovala su čak tri producenta: Viktor Volarić-Horvat, Robert Martinović te najvećim dijelom glazbeni inovator Pavle Kladarin Klaada. 


Autorica i glazbenica Aklea Neon ovim albumom otvara portal u novi svijet kroz 11 pjesama o kojem nam priča u prvome dijelu emisije S domaće pop i rock scene.


U drugome dijelu kantautorica Lovorka Sršen, porijeklom iz Blaca kod ušća Neretve, predstavlja svoju novu pjesmu "Bez mira", dok Luka Vidović iz benda Pocket Palma najavljuje koncert 19. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture.


Slušamo i nove singlove:

  • Vatra ft. Božo Vrećo – "Rum na usnama"
  • J.R. August – "Dealing With The Pain"
  • Vjeko – "Nije kraj"
  • Thee Melomen – "Turn The Page"
  • Erna – "Ne skrivaj se od mene"
  • Melita Lovričević – "Životni amater"


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock" scene emitirat će se na HR1 u petak, 11. ožujka 2022. od 22:30 do ponoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici