Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Anna Moor

08.02.2023.

12:37

Autor: Robert Urlić

Anna Moor

Anna Moor

Foto: Dinko Šimac / -

Nakon što smo protekla dva četvrtka bili dosta glazbeno bučni, predstavljajući nove albume riječkog rock sastava Ministranti i splitsko-zagrebačke rap/rock/reggae ekipe ST!llnes, u današnjih pedesetak minuta naša gošća vam donosi  jedan potpuno suprotan glazbeni izričaj, melankolični i sanjivi zvuk elektropopa. Njeno pravo ime je Romana Pavliša, no danas je ugošćujemo kao Annu Moor.

Anna dolazi iz Koprivnice i donosi nam debitantski album “plavi avioni” s jedanaest atmosferičnih glazbenih priča. Publici se predstavila još 2016. godine pjesmom “Lutak”, 2019. nastupila je na Zagrebačkom festivalu izvevši “Svjetove” , a iste godine kao tadašnja članica Gelato Sisters nastupila je i na Dori. 


Njen prvi studijski album “plavi avioni” nastajao je čak šest godina i na određeni način prati njena putovanja i promjene o kojima će nam Anna Moor pričati u današnjoj emisiji S domaće pop i rock scene.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 9. veljače 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Anna Moor i Robert Urlić

Anna Moor i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici