Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Bad Daughter

14.01.2022.

15:46

Autor: Ana Hotko

Bad Daughter (Dunja Ercegović)

Bad Daughter (Dunja Ercegović)

Foto: -- / Los Angeles Agency

Gošća Roberta Urlića u prvome dijelu emisije je kantautorica Dunja Ercegović koja predstavlja prvi album svog novog projekta Bad Daughter, „Let Me Panic“, koji neki već prozivaju albumom 2021. godine. U drugome dijelu emisije, glavni tajnik Unisona, Davor Drezga, otkriva više o četvrtoj dodjeli nagrada Rock&Off.

Bio je petak, 18. listopada 2013. godine. Ista emisija S domaće pop i rock scene i gošća Dunja Ercegović tj. Lovely Quinces, koja je tada objavila debitantski EP No Room For Us. Kako nam je tada rekla, bio joj je to prvi radijski intervju u životu. Osam godina kasnije iza Lovely Quinces su dva EP-ja, mnoge turneje, brojni koncerti, pohvale kritike, sve brojnija publika, ali i novi početak uz još jedan alter ego koji je nazvala Bad Daughter.


Nakon „ljupke Dunje“ „loša kći“ nam je napokon donijela i jedan cijeli album Let Me Panic, koji je prema odabiru i zbroju lista četrdesetak domaćih glazbenih novinara i kritičara proglašen za najbolji hrvatski album 2021. godine. Bad Daughter mimoišla ni ovotjedna objava nominacija za nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&Off i to u kategoriji najboljeg albuma, najbolje pjesme i najboljeg pop&off izvođača.


Kroz solo projekt Bad Daughter, Dunja se poigrava unutar granica indie pop žanra dajući mu svoju nešto tamniju, ali i dalje plesnu i pitku viziju, u čemu joj je pomogao producent Leonard Klaić. Album Let Me Panic nastajao je tri godine, a o njemu i o Bad Daughter u prvom dijelu emisije priča nam Dunja Ercegović.


Glavni tajnik Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza, Davor Drezga, u drugome dijelu emisije govori o ovogodišnjim nominacijama za četvrtu dodjelu nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.


Povodom novog singla riječkog sastava Paraf, „Dosta“, razgovaramo s pjevačicom Pavicom Čabrijan (Vim Cola).


Uz glazbene vijesti, slušamo nove singlove:


  • Beti – „Vili“ (akustik)
  • BluVinil – „Ako nema te“
  • Žen – „Krizantema“
  • Polaridi – „Ne budi me“
  • Porto Morto – „Čeka ih“ (Banana zvuk remix)
  • Privatna praksa – „Dođite bliže, idemo dalje“
  • Paraf – „Dosta“


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

U emisiji pratimo sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu ugošćujemo glazbenike predstavljajući njihove nove albume, najavljujući koncerte, turneje ili festivale. Drugi dio emisije rezerviran je za predstavljanje novih singlova, reportaže s koncerata, glazbene novosti itd.

Poslušajte u Slušaonici