Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Daleka obala

07.12.2022.

12:52

Autor: Robert Urlić

Daleka obala

Daleka obala

Foto: Dinko Čvorić - Doringo / Dinko Čvorić - Doringo

Brojne poklonike Daleke obale, jedne od najomiljenijih domaćih pop-rock grupa, oduševila je vijest kada su se još u studenom 2019. okupili originalni članovi benda Boris Hrepić Hrepa, Jadran Vušković i Zoran Ukić kako bi zasvirali nakon mnogo godina. Ubrzo nakon toga objavili su kako Daleka Obala nastavlja s radom, i to s novim frontmenom – Jakšom Kriletićem Jordesom, jednim od najpoznatijih domaćih saksofonista koji je dosad svirao s Jinxima, Pips Chips & Videoclipsima, Let-om 3, Psihomodo Popom... 

Uslijedili su i novi singlovi, brojni koncerti koji su kulminirali prošlogodišnjim nastupima u zagrebačkom Domu sportova i na splitskim Gripama. Na krilima nove kreativne i sviračke energije bilo je za očekivati da će se pojaviti i novi album koji je ovih dana i stigao nakon čak 23 godine stanke. 


Sedmo studijsko izdanje Daleke obale zove se „Kao sad“ i donosi 12 pjesama koje autorski potpisuju svi članovi benda. Dosadašnji koncerti pokazali su kako je ova Daleka Obala u stanju okupiti stare „fanove“ ali i privući neke nove, a album „Kao sad“ još će im više pripomoći u tome. Uoči sutrašnjeg koncertnog predstavljanja u zagrebačkoj Tvornici kulture , Boris Hrepić i Jakša Kriletić predstavljaju nam novi album Daleke obale u emisiji S domaće pop i rock scene.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 8. prosinca 2022. od 14:05 do 14:45 sati.

Jakša, Hrepa i Robert Urlić

Jakša, Hrepa i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.