Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Daleka obala i Aklea Neon

21.04.2022.

11:20

Autor: Robert Urlić

Daleka Obala

Daleka Obala

Foto: Doringo / -

Uoči velikih koncerata u Zagrebu i Splitu  u prvom dijelu emisije ugostili smo Borisa Hrepića Hrepu i Jakšu Kriletića Jordesa iz Daleke Obale. U drugom dijelu emisije uz nove singlove i najave Igor Jurilj donosi reportažu s koncerta Aklee Neon.

   Brojne poklonike Daleke Obale, jedne od najomiljenijih domaćih pop-rock grupa, oduševila je vijest kada su se još u studenom 2019. okupili originalni članovi benda Boris Hrepić Hrepa, Jadran Vušković i Zoran Ukić kako bi zasvirali nakon mnogo godina. Ubrzo nakon toga objavili su kako Daleka Obala nastavlja s radom, i to s novim frontmenom – Jakšom Kriletićem Jordesom, jednim od najpoznatijih domaćih saksofonista, koji je dosad svirao s Jinxima, Pips Chips & Videoclips, Let 3, Psihomodo Pop... 


Zanimljivo je da je Jakša kao pjevač debitirao 2003. godine sa svojom grupom Ihthis, a njegova energija oduševila je članove Daleke obale koji su ga pozvali da postane njihov pjevač. Njemu se naravno ideja svidjela, no odluku je donio tek kada je dobio "amen" od legendarnog Marjana Bana, koji na žalost više ne želi na pozornicu , no drago mu je da će Obala nastaviti dalje. 


Do sada je snimljeno nekoliko novih pjesama, uvježbane stare, održani brojni koncerti , a sada Daleku Obalu s novim frontmenom očekuju dva velika koncerta, sutrašnji u Zagrebu i 30. travnja u Splitu. Uoči ovih nastupa gosti emisije S DOMAĆE POP I ROCK SCENE su Boris Hrepić Hrepa i Jakša Kriletić Jordes.

Aklea Neon

Aklea Neon

Foto: Zvonimir Ferina / -

Novootvoreni zagrebački klub "Dva Osam" dva dana zaredom bio je mjesto ispunjeno girl-power energijom koju je donijela Aklea Neon sa svojim bend prilikom predstavljanja albuma prvijenca “Dođi na joji”, objavljenog krajem veljače. Osim premijerne izvedbe pjesama bila je ovo i prilika da prvi put uživo predstavi i svoj vlastiti all-girl bend Sound Doulas, kojeg čine Ana Kelemen za bubnjevima, Helena Hena Ernoić na basu i Ivna Ji na semplerima i ritam mašini. Na jednom od koncerata je bio i Igor Jurilj.


Uz glazbene novosti i najave koncerata slušamo i nove singlove:


- Ivan Grobenski - Lo-FI Girl Felt Cute

- Hladno Pivo - Roštilj 2022

- TvEye - Tonight

- Klinika Denisa Kataneca - Vampiri

- Zembo Latifa - Loše stvari

- Borna Čop - Znakovi ljubavi

- Publica - Pismo svemiru

- Slanci - Iza ugla

- Whiteheads - Svaka tvoja riječ

Hrepa, Jakša i Robert Urlić

Hrepa, Jakša i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici