Hrvatski radio

Prvi program

18:38 / 04.02.2022.

Autor: HR1

S domaće pop i rock scene: Dino Jelusić i Fran Vasilić

Dino Jelusić i Fran Vasilić

Dino Jelusić i Fran Vasilić

Foto: Josip Marković / Mirta Pejić / --

Dino Jelusić – član grupa Whitesnake i Trans-Siberian Orchestra – gost je Roberta Urlića u prvome dijelu emisije te najavljuje nastup sa Zagrebačkom filharmonijom i predstavlja novi singl „Ti to dobro znaš“. U drugome dijelu, Fran Vasilić – kantautor kojeg na TikToku prati preko 4 milijuna ljudi, dok na Spotifyju ima više od 400 tisuća slušatelja mjesečno – govori o svom radu i nominaciji za nagradu Rock&Off.

Sredinom prošlog ljeta mnoge je razveselila vijest da je naš sjajni glazbenik Dino Jelusić postao član legendarnog britanskog hard rock benda Whitesnake, čiji je osnivač i pjevač David Coverdale. Hrvatskoj javnosti Jelusić je ostao u sjećanju kao pobjednik dječjeg Eurosonga 2003. u Kopenhagenu. Mnogo kasnije, 2019. godine u paru s Tarom Thaller pobijedio je u HTV-ovoj emisiji Zvijezde pjevaju.


Samo nekoliko mjeseci kasnije, 3. srpnja iste godine, Dino je sa svojom tadašnjom grupom Animal Drive nastupio kao predgrupa bendu Whitesnake na zagrebačkoj Šalati. Iako je otpjevao i odsvirao svega nekoliko pjesama, to je Davidu Coverdaleu bilo dovoljno da u Dini prepozna novog člana Whitesnakea. Između 2003. i 2021. u Dininom glazbenom životu dogodilo se još mnogo dobrih stvari, pjesama, albuma, turneja po cijelome svijetu, a ovih dana je ponovo u Hrvatskoj kako bi nastupio sa Zagrebačkom filharmonijom i predstavio novu pjesmu „Ti to dobro znaš“.


O pjesmi, ali i svemu što mu se događa u karijeri, u emisiji S domaće pop i rock scene govori nam Dino Jelusić.


Tko je hrvatski kantautor kojeg na TikToku prati preko 4 milijuna ljudi, dok na servisu za streaming glazbe ima više od 400 tisuća slušatelja mjesečno? U drugome dijelu emisije donosimo priču o Franu Vasiliću, koji je ove godine nominiran za nagradu Rock&Off u kategoriji Velikog praska, odnosno za najboljeg novog izvođača.


Uz to, donosimo razgovor s Je Veux (Željkom Veverec) uoči koncerta koji će se održati 10. veljače 2022. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.


Uz glazbene vijesti, slušamo nove singlove:


  • Parni Valjak – „Ponovo“
  • pocket palma – „Mene nema“
  • Phanda Rhei – „Josepheen“
  • Lili Gee – „Skidam se“
  • Ida Prester – „Luda“ (Štef's Dog version)
  • Sunnysiders – "Tiny Soul"


Navedena epizoda emisije S domaće pop i rock scene emitirat će se na HR1 u petak, 4. veljače 2022. od 22:30 do ponoći.

Emisija

S domaće pop i rock scene

U emisiji pratimo sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu ugošćujemo glazbenike predstavljajući njihove nove albume, najavljujući koncerte, turneje ili festivale. Drugi dio emisije rezerviran je za predstavljanje novih singlova, reportaže s koncerata, glazbene novosti itd.

Poslušajte u Slušaonici