Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Edo Maajka, Bad Daughter, Mimika, Rezerve

13.05.2022.

13:01

Autor: Robert Urlić

Edo Maajka, Bad Daughter, Mimika, Rezerve

Edo Maajka, Bad Daughter, Mimika, Rezerve

Foto: Domagoj Kunić, Lorna Kijurko, Dinko Doringo, Boris Luetić / -

Četiri godine nakon izvrsnog albuma "Put u plus" u bendovskoj verziji, Edo Maajka nam u prvom dijelu emisije predstavlja novi album "Moćno" kojim se vraća beatovima i klupskom zvuku. U drugom dijelu emisije donosimo reportaže s koncerata Mimika orch. i Bad Daughter, Rezerve govore o novoj pjesmi i najavljuju album, a slušamo i nove singlove te glazbene vijesti.

Novi album Eda Maajke "Moćno"   nastao u vrijeme globalne pandemije koja je cijeli svijet preokrenuo naglavačke, u vrijeme izolacija, sivila i tjeskobe koja je bila svuda oko nas i u nama. Mnogima je to bio period ispunjen nemirom, neizvjesnošću, ali i idealno vrijeme za introspekciju. Sve to bilo je i Edin okidač, jer previše toga je morao "izbaciti iz sebe".


 Jedan odlazak kod dugogodišnjeg suradnika Matka Šašeka Kooladea i preslušavanje matrica bili su dovoljni za start. "Finally I can see some light in me finally, I see it in me and I see it in you shining instantly." tj. "Konačno mogu vidjeti neko svjetlo u sebi, vidim ga u sebi i vidim ga u tebi kako sjaji odmah." (refren je i pjesme 'Finally') jedne od jedanaest pjesama koliko ih donosi album „Moćno“ koji nam u emisiji S domaće pop i rock scene predstavlja glavom i bradom Edo Maajka.

Robert Urlić i Edo Maajka

Robert Urlić i Edo Maajka

Foto: - / -

Dolaskom proljeća probudile su se koncertne dvorane i klubovi. Svakog dana glazbenici se mogu naći na pozornici, a publike ne nedostaje nakon pandemijske tišine. Jedan od zanimljivijih koncerata prošloga tjedna bio je onaj Mimika orkestra koji su u zagrebačkom Vintage industrial baru nastupili u četvrtak 5. svibnja, a tamo je bio i naš Igor Jurilj.


Jedan od naših najpotentnijih bendova, tučepske Rezerve, nakon kraće stanke vraćaju se na scenu novim singlom „Sve u sol“ , a o pjesmi, nadolazećem albumu i novoj postavi benda pričaju nam Tomislav Miladinović i Ante Puharić.


Dan nakon koncerta Mimika orkestra, u petak 6. svibnja u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo održan je jedan od najisčekivanijih domaćih koncerata. Kantautorica Dunja Ercegović održala je premijerni nastup kao novi alter ego Bad Daughter predstavljajući nagrađivani album „Let me Panic“.


Uz glazbene novosti i najave koncerata slušamo i nove singlove:


- Gibonni - Ko si, da si

- Pavel f Sanja, Marinko i Zec - Dani koji sjaje

- Dogma - Dovoljno da imam te

- Boa II - Zauvijek moja

- Nikolina - Njeno rame

- ### - Negativ cvijeće

- Filip Dizdar - Glasine


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 13. svibnja 2022. od 22:30 do ponoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici