Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Hiljson Mandela

02.06.2022.

15:05

Autor: Robert Urlić

Hiljson Mandela aka Ivan Hilje

Hiljson Mandela aka Ivan Hilje

Foto: Luka Matković / -

Hrvatska trap scena razvija se posljednji desetak godina i to moramo priznati bez pomoći tzv. mainstream medija, a sve se nekako počelo mijenjati posljednjih godina kada su izvođači poput Kuku$a, z++ počeli stvarati radiofonične trap pop pjesme. Jedan od predvodnika i pionira te scene je Hiljson Mandela koji je i gost emisije S domaće pop i rock scene. U drugom dijelu uz glazbene vijesti sviramo mnoštvo novih singlova.

  Trap je glazbeni žanr koji posljednjih godina doživljava vrhunac popularnosti u svijetu, a taj trend ne zaobilazi ni Hrvatsku i susjedne zemlje. Trap izvođači doživljavaju veliku popularnost, nalaze se na vrhu ljestvica najslušanijih na streaming servisima, a koncerti su im redom rasprodani. 


Hrvatska trap scena razvija se posljednji desetak godina i to moramo priznati bez pomoći tzv. mainstream medija, a sve se nekako počelo mijenjati posljednjih godina kada su izvođači poput Kuku$a, z++ počeli stvarati radiofonične trap pop pjesme. Jedan od predvodnika i pionira te scene je Hiljson Mandela, član kolektiva KUKU$, koji je nedavno objavio solo album "Mandella Effect" moćnu trap kolekciju od dvanaest pjesama. 


On je i gost emisije S domaće pop i rock scene s kojim ćemo  porazgovarati o tzv. trap fenomenu ali i predstaviti ovaj njegov album.

Iako je koncerata sve više i glazbenici su napokon dočekali izići iz studija na pozornicu i dalje neumorno snimaju pa tako u drugom dijelu emisije uz glazbene vijesti sviramo mnoštvo pristiglih novih singlova.


- BluVinil - Zasjeda

- Nina Badrić - Bez tebe (live)

- Ether - Nemoj disati

- Suzana Horvat - Bliže tebi

- Gabrijel f Maja - Slijepi čovjek

- Ministranti - Minuta

- Thee Meloman - Black Rain

- Matija - U igri ostajem

- 058 - Kad bi mogao hodati po moru


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 3. lipnja 2022. od 22:30 do ponoći.

Hiljson Mandela i Robert Urlić

Hiljson Mandela i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici