Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Intervju: Meritas

08.09.2022.

10:51

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Anita Valo i Meri Jaman (Meritas)

Anita Valo i Meri Jaman (Meritas)

Foto: Mare Milin / -

U prvoj epizodi četrnaeste sezone emisije "S domaće pop i rock scene" urednik i voditelj Robert Urlić razgovara s grupom Meritas, koja je uoči ljeta objavila svoj peti studijski album, "Pričaj mi".

Nakon što je punih trinaest sezona emisija "S domaće pop i rock scene" emitirana u petkom navečer, od ove sezone družimo se u novom terminu i to četvrtkom i petkom poslijepodne, od 14:05 do 14:45 sati. Koncept emisije ostaje isti: i dalje pratimo sve ono bitno što se događa na našoj pop rock sceni, s time da ćemo četvrtkom imati gosta s povodom – bilo da se radi o predstavljanju novog albuma, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu – dok je petak rezerviran za nove singlove, reportaže s koncerata, promocija, glazbene vijesti.


Dakle, četvrtkom imamo gosta i to s povodom. U prvom ovosezonskom izdanju emisije "S domaće pop i rock scene" imamo gošće, Meri Jaman i Anitu Valo tj. grupu Meritas. Povod za druženje je, uz ono što su u više od dvadeset godina karijere napravile, novi album "Pričaj mi" koji je objavljen na samom početku ljeta, pa je naravno još uvijek vruć i aktualan. O albumu koji je nastajao i sniman punih pet godina, od 2017. do 2022. i čitavo to vrijeme predstavljan kroz singlove, o ljetnoj koncertnoj sezoni, očekivanjima i planovima za bližu budućnost razgovaramo s Anitom i Meri slušajući i dio pjesama s ovog njihovog petog studijskog i ukupno desetog albuma.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 8. rujna 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici