Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Intervju: El Records

20.09.2022.

20:50

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Tomislav Šnidarić (El Records), Sara Klikić (grupa Jabadera) i Robert Urlić

Tomislav Šnidarić (El Records), Sara Klikić (grupa Jabadera) i Robert Urlić

Foto: - / -

Predstavljamo novu domaću nezavisnu diskografsku kuću, El Records, koja okuplja mlade glazbenike i kreativce između 15 i 25 godina. 

„Na mladima svijet ostaje“ često je korištena fraza u javnom prostoru, no pitanje je koliko tim mladima ostavljamo prostora i pružamo mogućnosti da nam pokažu što sve mogu i žele. Kroz naša druženja u emisiji "S domaće pop i rock scene" ponavljamo da nam ta scena nikada nije bila bogatija i raznovrsnija, a većina toga dolazi od mladih glazbenika, bendova koji često nemaju prilike pokazati što sve mogu i znaju, bilo da se radi o koncertnim nastupima ili snimanjima pjesama.


Današnja tehnologija omogućila je da svojevrsni studio možete napraviti i u svojoj sobi te snimiti kakav-takav kvalitetan uradak, no onaj početni "poguranac", podrška diskografa, pa iza njih i medija – poglavito mislimo na radio – često izostaju, što to se posebno odnosi na izvođače koji ne ulaze u tzv. "mainstream". Iako im internet i mnogi streaming servisi ipak omogućuju nekakvu vidljivost i dostupnost njihovog materijala slušateljima, često je potreban veliki angažman da bi se održao koncert, a takva im je pomoć i podrška nekada i najpotrebnija.


Ipak, na današnjoj glazbenoj sceni pojavljuje se sve više i onih malih izdavača i promotora koji žele raditi s kvalitetnim novim autorima i glazbenicima nevezano za glazbeni stil. Jedna priča iz domaćeg diskografsko-glazbenog svijeta nam se posebno svidjela, pa ćemo je i predstaviti u današnjoj emisiji. Riječ je o izdavačkoj kući za mlade, El Records, koju su pokrenuli i vode upravo mladi glazbenici, entuzijasti kojima je želja stvoriti platformu pomoću koje će privlačiti mlade glazbenike i kreativce između 15 i 25 godina te im poslužiti kao odskočna daska, mjesto za učenje i dijeljenje iskustava.


Iako postoje relativno kratko, već su objavili dva LP albuma i jedan EP. Iza njih je i prvi festival „Snimi (n)ovo“ održan prošlog proljeća u zagrebačkom klubu KSET. Bendovi Slanci i Jabadera dio su priče El Recordsa koju, uz njihovu glazbu, predstavljamo u novoj epizodi emisije "S domaće pop i rock scene", uz Tomislava Šnidarića, mentora ove mlade ekipe i začetnika priče i Saru Klikić, članicu sastava Jabadera koja je u El Recordsu zadužena i za društvene mreže.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 22. rujna 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici