Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Intervju: Tidal Pull

15.09.2022.

13:13

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Grupa Tidal Pull

Grupa Tidal Pull

Foto: - / -

O debitantskom ostvarenju indie rock grupe Tidal Pull, "Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini", s Robertom Urlićem govore članovi benda Ivan Blažinović i Stefan Španiček.

Danas će u studiju s Robertom Urlićem biti bend koji je tek ove godine krenuo na svoje ozbiljno glazbeno putovanje. Tijekom emisije, dat ćemo mnogo prostora i dobrim, mladim, a možda još nedovoljno afirmiranim izvođačima i bendovima.


Jedni od takvih bendova svakako je Tidal Pull, koji pripada tzv. domaćoj indie rock sceni i koji je krajem prošloga proljeća objavio debitantski album "Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini". Album je vrlo brzo dobio brojne pozitivne kritike, grupa je ubrzo dobila priliku predstaviti ga publici i na jubilarnom 15. izdanju INmusic festivala, a pred njima je sada vrijeme pokazivanja i dokazivanja vrijednosti široj publici.


Dvojica od petorice članova Tidal Pulla, Ivan Blažinović i Stefan Španiček, gosti su današnje emisije "S domaće pop i rock scene". Predstavit će nam ovu domaću indie senzaciju i svoje debitantsko ostvarenje, album "Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini", za čiji ćemo naslov očito trebati i dodatno pojašnjenje.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 15. rujna 2022. od 14:05 do 14:45 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici