Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Irena Žilić

05.10.2022.

09:32

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Irena Žilić

Irena Žilić

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Pet godina nakon hvaljenog koncerta u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture na kojem je promovirala drugi studijski album "Haze", Irena Žilić se vraća u ovu dvoranu i pred zagrebačku publiku 13. listopada s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja o kojima s Irenom razgovara urednik i voditelj Robert Urlić.

Jedan od prvih nastupa bio joj je na Kantautorskom festivalu u zagrebačkoj Močvari 2012. godine. Od tada je prošlo deset godina , a iza moje večerašnje gošće Irene Žilić su dva hvaljena albuma TRAVELLING (2014.) i HAZE (2017.), dva mini albuma DAYS OF INOCENCE(2012) i SMALL HOURS(2020), nominacije za Porin, nagrade Rock Off, brojni koncerti , kako samostalni tako i na festivalima, turneja s poznatom engleskom grupom Morcheebom u Engleskoj i Italiji, suradnje, projekt Neon Wife (EP „My, Oh My“).


Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a upravo njezin singl "The Moon" objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu "Blackest Blue" prošle godine što je svakako izuzetan uspjeh i čast za ovu našu sjajnu kantautoricu uz koju ćemo u današnjoj emisiji prošetati kroz njenih deset godina karijere najavljujući i predstojeći koncert i slušajući neke od dosadašnjih uspješnica.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 6. listopada 2022. od 14:05 do 14:45 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici