Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Ivan Grobenski

02.11.2022.

17:38

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Ivan Grobenski

Ivan Grobenski

Foto: Bojan Koštić / -

Svestrani koprivnički kantautor, Ivan Grobenski, gostuje u četvrtak od 14:05 sati u emisiji "S domaće pop i rock scene", gdje će s Robertom Urlićem preslušavati i komentirati svoj hvaljeni, četvrti studijski album "Apocalipstick". 

Ivan Grobenski je pjevač, multiinstrumentalist i autor poznat po svom angažmanu u koprivničkom bendu Moskau, ali i brojnim drugim bendovima, no tek u samostalnim projektima donio nam je svoju najizravniju i najiskreniju glazbu.


Iza njega su četiri studijska albuma – "Lessons In Life And Love" (2017.), "On Death And Other Problems" (2018.), "Siromahi i lazari" (2020.) i "Apocalipstick" (2022.) – od kojih je svaki bio svojevrsni iskorak prema novom i drugačijem glazbenom pravcu.


Nekima ime ovog sjajnog autora i dalje ne znači ništa, no ima nas koji prate njegov rad već godinama i koje ne prestaje oduševljavati, ali i iznenađivati, svakim novim uratkom. Najnoviji se zove "Apocalipstick" i nasljednik je hvaljenog albuma "Siromahi i lazari". Dok nam je na potonjem albumu Grobenski donio podravske motive i kajkavsku liriku, na novome se okrenuo ka soulu, funku i bluesu. Kroz tekstove devet pjesama Grobenski progovara o jednom danu provedenom na internetu i kroz njih je sadržana čitava naša postmoderna šizofrenija pogonjena pomahnitalom svakodnevicom uvijek novih kriza i loših vijesti. Kako ih doživljava Ivan Grobenski, slušamo u dijelu pjesama s ovog albuma o kojem nam u novoj emisiji "S domaće pop i rock scene" govori sam autor.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 3. studenog 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici