Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Ivana Kindl

22.02.2023.

12:08

Autor: Robert Urlić

Ivana Kindl

Ivana Kindl

Foto: Dino Šef / Universal music

Gošća emisije S domaće pop i rock scene na glazbenoj sceni pojavila se 2002. godine zamijećenim albumom „Trenutak istine“. Već na početku samostalne karijere nametnula se sjajnim vokalnim izvedbama i zanimljivim spojem modernog popa, R&B-ja, funka. 

Ona je Ivana Kindl i iza nje su, vjerovali ili ne, već dva desetljeća diskografske karijere, mnogobrojnih koncerata, zanimljivih suradnji, nastupa u raznim televizijskim emisijama, među kojima svakako pamtimo ulogu mentorice u „Zvijezde pjevaju“. Svaki novi album donosio je iskorak, nove suradnike, brojne radijske uspješnice, nominacije i nagrade Porin. No nakon četiri studijska i dva koncertna albuma, nastupa duga diskografska stanka od gotovo trinaest godina. 


Ivana, naravno, nije stala i nestala. Pojavljivale su se nove pjesme, no peti album stigao nam je tek sada. Zove se „Put ka sebi“, svojevrsna je kolekcija deset uspješnih pjesama tj. singlova i, kako kaže Ivana, njen je najosobniji do sada. Dio albuma slušamo u ovotjednoj emisiji, a o traženju i pronalasku sebe, pjesmama, dvadeset godišnjoj karijeri priča nam Ivana Kindl.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 23. veljače 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Ivana Kindl i Robert Urlić

Ivana Kindl i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici