Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Krešo Blažević i Matej Milošev

28.01.2022.

15:46

Autor: Ana Hotko

Krešo Blažević i Matej Milošev

Krešo Blažević i Matej Milošev

Foto: Matej Grgić / Nika Mokos / --

Direktor nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off, Krešo Blažević, u prvome dijelu večerašnje emisije S domaće pop i rock scene najavljuje četvrtu dodjelu. U drugome dijelu predstavljamo violončelista i skladatelja Mateja Miloševa, koji je nominiran za navedenu nagradu u kategoriji Veliki prasak za najboljeg novog izvođača.

Žiri sastavljen od 89 novinara glasača iz najvažnijih domaćih medija krajem prošle godine predložio je kandidate za utrku za kipiće nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off. U prvom krugu glasanja pristiglo je više od 2000 prijedloga. Nakon toga, stručni žiri je odabrao po sedam nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po pet izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije objavljeni su 11. siječnja, a 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture trebala bi se održati svečanost dodjele 4. nezavisne novinarske nagrade Rock&Off. Tjedan uoči dodjele uz direktora Rock&Offa, Krešu Blaževića, govorimo o nagradi, nominacijama, prošloj glazbenoj godini, prisjećajući se i nekih prošlogodišnjih dobitnika.


Robert Urlić i Krešo Blažević

Robert Urlić i Krešo Blažević

Foto: -- / HRT

Prošloga listopada svoj prvi album naslova U prolazu objavio je zagrebački violončelist Matej Milošev i kao skladatelj okupio veći broj poznatih glazbenika, kao što su TBF, Jelena Radan, Tonka i Aljoša Šerić iz grupe Pavel, Dunja Ercegović, Luce, itd. Iako je Milošev novi projekt na sceni, Matej Milošev zato scenu dobro poznaje i scena njega. Njegov otac Rastko Milošev bio je prvi gitarist Parnog valjka, a kasnije je surađivao s nizom izvođača, pa je Matej od malih nogu bio okružen glazbenicima. Kasnije je i sam radio s mnogim poznatim izvođačima, pa tako i na albumu U prolazu, zahvaljujući kojem je zaradio nominaciju za Veliki prasak. Razgovor s glazbenikom donosi Ana Hotko.


Uz glazbene novosti, slušamo nove singlove:


  • Ti ja i moja mama – „Mala soba“
  • Flyer – „Dan po dan“
  • Eni Jurišić i Matija Cvek – „Trebaš li me“
  • Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights – „Želim poći bilo gdje“
  • Nyoong – „Mali mjesečevi ljudi“
  • Vikend revolucija – „Nada“


Navedena epizoda emisije S domaće pop i rock scene emitirat će se na HR1 u petak, 28. siječnja 2022. od 22:30 do ponoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici