Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Lu Jakelić

22.12.2022.

11:39

Autor: Robert Urlić

Lu Jakelić

Lu Jakelić

Foto: Joanna Paciorek / -

Najprije smo je upoznali kao sjajnu pjevačicu da bi se uskoro pokazala i dokazala kao autorica i jedna od najperspektivnijih predstavnica mladih domaćih kantautorica. Ona je Lu Jakelić. Album prvijenac „Sve o čemu sam šutjela“ oduševio je mnoge, donio joj nominaciju za nagradu Porin, ali i ono što je mnogo bitnije, poštovanje kolega i oduševljenje publike zrelošću onoga što je snimila. Lu nastavlja svoju kantautorsku priču i  prije mjesec dana objavljuje i svoje drugo studijsko ostvarenje, album „Šesto čulo“.


 Nakon singlova Zidovi, Sjene i Kuća koji su bojom i atmosferom sjajno najavilo ovo njeno izdanje stiglo nam deset novih autorskih pjesama Lu Jakelić koja se i ovoga puta predstavlja ne samo kao izvrstan interpret već i vrlo emotivna i zrela autorica koja priča priče kroz svoje pjesme i zapise. O čemu priča i na koji način s ovoga albuma pokušava doprijeti do slušatelja reći će nam sama Lu uz koju ćemo u današnjoj emisiji „S domaće pop i rock scene“ i poslušati dio pjesama s albuma „Šesto čulo“.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 22. prosinca 2022. od 14:05 do 14:45 sati.

Lu Jakelić i Robert Urlić

Lu Jakelić i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.