Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Mangroove

27.10.2022.

10:57

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Željka Veverec i Toni Starešinić (Mangroove)

Željka Veverec i Toni Starešinić (Mangroove)

Foto: promo / -

Željka Veverec i Toni Starešinić iz grupe Mangroove u emisiji "S domaće pop i rock scene" s Robertom Urlićem će razgovarati o novom albumu s pomno probranim materijalom iz svog repertoara, koji su snimili s Jazz orkestrom HRT-a.

Otkad se, prije petnaestak godina, zagrebačka grupa Mangroove pojavila na domaćoj sceni, etablirali su se s četiri albuma i nizom uspješnih koncerata. Priznala ih je i nagradila i struka kao jedan od najboljih domaćih pop bendova.


Tražeći put do publike, nisu se libili istraživanja. Smjesom funka, soula, bossa nove i elektronike, te klupske glazbe najnovijih trendova i retro zvuka progresivnog rocka, pronašli su više uspješnih formula. Igra i improvizacija nisu im ni u jednoj fazi razvoja bili strani. Štoviše, očita je njihova potreba za propitivanjem žanrova, pa i onog koji se smatra najzahtjevnijim - jazza.


Zato možda i nije čudno da su Mangroove u jesen 2020. održali koncert s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Njihov zajednički materijal naći će se u na skorašnjem albumu, svojevrsnom best of Mangroovea u novim aranžmanima i izvedbama uz Jazz orkestar HRT-a.


O toj suradnji, ali i ostalim projektima na kojima rade u emisiji nam govore Željka Veverec i Toni Starešinić.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 27. listopada 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici