Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Mangroove & Jazz orkestar HRT-a

01.03.2023.

11:33

Autor: Robert Urlić

Mangroove i Jazz orkestar HRT-a

Mangroove i Jazz orkestar HRT-a

Foto: - / Aquarius records

Kruna suradnje Mangroovea i Jazz Orkestra Hrvatske radiotelevizije novoobljavljeni je album "Nešto veće od nas" koji nam u današnjoj emisiji  predstavljaju Željka Veverec i Toni Starešinić.

Zagrebačka grupa Mangroove pojavila se na sceni prije petnaestak godina. Objavili su četiri studijska albuma koja su ih, uz sjajne koncerte, promovirali u jedan od ponajboljih domaćih pop bendova. Tražeći put do publike, nisu se libili istraživanja, a smjesom funka, soula, bossa nove i elektronike, te klupske glazbe najnovijih trendova i retro zvuka progresivnog rocka, pronašli su više uspješnih formula. 


Igra i improvizacija nisu im ni u jednoj fazi razvoja bili strani, a želja za novim dovela ih je i do suradnje s Jazz orkestrom HRT-a, uz koji su u jesen 2020. godine održali koncert. Taj sjajan nastup odveo ih je i u studio gdje su snimili materijal za onovi album „Nešto veće od nas“,  najbolji mogući „best of“ ovog benda, koji je objavljen ovih dana. Deset pjesama na albumu predstavlja mali presjek njihovog stvaralaštva u novom ruhu, novim aranžmanima, novom sazvučju u kojem su pjesme na neki način ponovo oživjele pokazavši da odolijevaju i testu vremena. 


Fantastična ekipa Jazz orkestra HRT-a predvođena Mironom Hauserom i četvorka iz Mangroova napravili su sjajan posao, snimili izvrstan album koji na određeni način i zaokružuje dosadašnji put ovoga benda. O albumu, ovoj suradnji, prvih petnaest godina Mangroovea u današnjoj emisiji "S domaće pop i rock scene" s Robertom Urlićem razgovaraju Željka Veverec i Toni Starešinić.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 2. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Mangroove i Robert Urlić

Mangroove i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici