Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Matej Nakić (BluVinil)

10.11.2022.

09:46

Autor: Robert Urlić

Grupa BluVinil

Grupa BluVinil

Foto: promo / -

Gost Roberta Urlića u emisiji "S domaće pop i rock scene" danas od 14:05 sati je Matej Nakić iz retro pop rock grupe BluVinil, s kojim premijerno slušamo neke od pjesama s njihovog drugog albuma "Zna li itko tajnu srca?".

BluVinil je šibenski kantautorski bend osnovan 2017. godine u Zagrebu. Čine ga petorica prijatelja okupljenih u želji da slobodno eksperimentiraju s glazbenim stilovima unutar klasičnog pop-rock izričaja. Početkom listopada 2020. izašao im je album prvijenac "Apaši", koji se našao na listama ponajboljih albuma iz te godine i priskrbio im nominaciju za nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg novog izvođača. Na albumu se nalazilo 9 pjesama koje žanrovski pripadaju vintage rocku i popu. Uz naslovnu pjesmu, još se nekoliko singlova smjestilo na domaće top ljestvice. 


Točno dvije godine nakon što nam je frontmen Matej Nakić u emisiji predstavio taj njihov nastupni album, BluVinil nam donose i novi uradak. Nastajao u više od godinu dana, drugi album "Zna li itko tajnu srca?" rađen je u stankama između koncertnih nastupa po Hrvatskoj i regiji. Ta se putopisna nota, kažu u bendu, savršeno uklapa u opću tematiku albuma koja je usko vezana uz traganje i lutanje.


Album će službeno biti objavljen sutra, u petak 11. studenog, a nama ga u današnjoj emisiji "S domaće pop i rock scene" predstavlja gitarist, pjevač i autor pjesama Matej Nakić. S njim ćemo, uz aktualni singl "Boris B", poslušati i nekoliko novih i do sada neobjavljenih pjesama s ovoga albuma.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 10. studenog 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici