Hrvatski radio

Prvi program

16:06 / 17.12.2021.

Autor: Ana Hotko

S domaće pop i rock scene: Matija Dedić i Stjepan Lach

Matija Dedić i Stjepan Lach

Matija Dedić i Stjepan Lach

Foto: promo / --

Gost Roberta Urlića u prvome dijelu emisije je Matija Dedić, jedan od naših najistaknutijih pijanista srednje generacije koji predstavlja novi album Ladies, dok u drugome dijelu mladi pjevač Stjepan Lach govori o svom albumu prvijencu Više od ljubavi.

Novi studijski album Ladies našeg najznačajnijeg jazz pijanista, Matije Dedića, izazvao je posebnu pažnju publike jer je ovo izdanje posvećeno sjajnim kantautoricama, snažnim vokalisticima i ženama koje su obilježile njegov privatni i poslovni put. Albumu su prethodila dva singla i spota – „Sebi dovoljan“, autora Zlatana Stipišića Gibonnija u izvedbi Martine Majerle i "Bok", autorska pjesma Sare Renar. Na albumu je Matija okupio čak šesnaest žena. To su: Gabi Novak, Sara Renar, Martina Majerle, Tena Vodopija, Marijana Zlopaša, Lana Janjanin, Tamara Obrovac, Ivana Husar-Mlinac, Vesna Pisarović, Marija Husar-Rimac, Lidija Bajuk, Gita Hajdarhodžić & Maja Vučić, Lu Dedić, Remi i Lea Dekleva. Zanimljivo je da je Matija na svom novom albumu okupio gotovo sve članice grupe Divas, a veliku pažnju privlači pjesma „Zadnji sati ljeta“ koju je otpjevala njegova kći Lu Dedić. O albumu, Dedićima, pjesmama i svim tim ženama u prvome dijelu emisije priča nam, naravno, Matija Dedić.


Mladi pjevač Stjepan Lach, široj javnosti poznat zahvaljujući sudjelovanju u HTV-ovom showu A strana i epizodnoj ulozi u hit seriji Dnevnik velikog Perice, objavio je svoj album prvijenac. Od Stjepana doznajemo što je njemu Više od ljubavi – kako je naslov njegova albuma – i što za njegovu karijeru znači A strana u kojoj ćemo ga uskoro ponovno slušati.


Uz glazbene vijesti i najave koncerata, u drugome dijelu emisije slušamo nove singlove:

  • Saša Lozar – „Daleko od raja“
  • Miriiam – „Cup of Coffee“
  • Mudri – „Djede Mraze“
  • Lado Bartoniček – „Kad dođe nam Božić“
  • Mr.Lee & IvaneSky ft. DJ Demian – „Hello, How Low“
  • Prezzident –„Svetac“
  • Tús Nua – „Lights Out“
  • Sebastian Doe – „Svi smo mi jedno“


Emisija

S domaće pop i rock scene

U emisiji pratimo sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu ugošćujemo glazbenike predstavljajući njihove nove albume, najavljujući koncerte, turneje ili festivale. Drugi dio emisije rezerviran je za predstavljanje novih singlova, reportaže s koncerata, glazbene novosti itd.

Poslušajte u Slušaonici