Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Matija Dedić i Stjepan Lach

17.12.2021.

16:06

Autor: Ana Hotko

Matija Dedić i Stjepan Lach

Matija Dedić i Stjepan Lach

Foto: promo / --

Gost Roberta Urlića u prvome dijelu emisije je Matija Dedić, jedan od naših najistaknutijih pijanista srednje generacije koji predstavlja novi album Ladies, dok u drugome dijelu mladi pjevač Stjepan Lach govori o svom albumu prvijencu Više od ljubavi.

Novi studijski album Ladies našeg najznačajnijeg jazz pijanista, Matije Dedića, izazvao je posebnu pažnju publike jer je ovo izdanje posvećeno sjajnim kantautoricama, snažnim vokalisticima i ženama koje su obilježile njegov privatni i poslovni put. Albumu su prethodila dva singla i spota – „Sebi dovoljan“, autora Zlatana Stipišića Gibonnija u izvedbi Martine Majerle i "Bok", autorska pjesma Sare Renar. Na albumu je Matija okupio čak šesnaest žena. To su: Gabi Novak, Sara Renar, Martina Majerle, Tena Vodopija, Marijana Zlopaša, Lana Janjanin, Tamara Obrovac, Ivana Husar-Mlinac, Vesna Pisarović, Marija Husar-Rimac, Lidija Bajuk, Gita Hajdarhodžić & Maja Vučić, Lu Dedić, Remi i Lea Dekleva. Zanimljivo je da je Matija na svom novom albumu okupio gotovo sve članice grupe Divas, a veliku pažnju privlači pjesma „Zadnji sati ljeta“ koju je otpjevala njegova kći Lu Dedić. O albumu, Dedićima, pjesmama i svim tim ženama u prvome dijelu emisije priča nam, naravno, Matija Dedić.


Mladi pjevač Stjepan Lach, široj javnosti poznat zahvaljujući sudjelovanju u HTV-ovom showu A strana i epizodnoj ulozi u hit seriji Dnevnik velikog Perice, objavio je svoj album prvijenac. Od Stjepana doznajemo što je njemu Više od ljubavi – kako je naslov njegova albuma – i što za njegovu karijeru znači A strana u kojoj ćemo ga uskoro ponovno slušati.


Uz glazbene vijesti i najave koncerata, u drugome dijelu emisije slušamo nove singlove:

  • Saša Lozar – „Daleko od raja“
  • Miriiam – „Cup of Coffee“
  • Mudri – „Djede Mraze“
  • Lado Bartoniček – „Kad dođe nam Božić“
  • Mr.Lee & IvaneSky ft. DJ Demian – „Hello, How Low“
  • Prezzident –„Svetac“
  • Tús Nua – „Lights Out“
  • Sebastian Doe – „Svi smo mi jedno“


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici