Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Ministranti

25.01.2023.

12:57

Autor: Robert Urlić

Ministranti

Ministranti

Foto: - / Mudri Brk

Možda se možemo složiti da je rock već odavno izgubio primat u popularnoj glazbi i da su neki drugi žanrovi zanimljiviji mlađim generacijama , no parola „rock je mrtav“ koju možemo često čuti svakako ne stoji, a jedan od dokaza tome je i album i bend koji ćemo ugostiti u današnjoj emisiji. Iako se album prvijenac riječkog sastava Ministranti zove „Rock je mrtav“ slušajući ga od uvodne istoimene pjesme do kraja vrlo lako dođete do zaključka da to svakako nije točno i da je ova riječka ekipa možda i tako zvučnim nazivom htjela dokazati i pokazati upravo suprotno. 

Nastali su u vrijeme društvene i medijske histerije oko lockdowna, ali na određeni način i u vremenu medijske rezignacije oko rock 'n' roll glazbe. Ministranti jesu novi bend, no članovi benda nisu nikakva nova lica na sceni već dugogodišnji i prekaljeni glazbenici predvođeni gitarom Leta 3 Draženom Baljkom, praše čistokrvni rock , bučan ali i radiofoničan, na trenutke i vrlo himničan dokazujući da  „Rock (ni)je mrtav“ . 


Album Ministranata donosi deset pjesama i dio slušamo u današnjoj emisiji uz prvog od jednakih , autora i gitarista Dražena Baljka.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 26. siječnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Dražen Baljak i Robert Urlić

Dražen Baljak i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici