Hrvatski radio

Prvi program

16:14 / 21.01.2022.

Autor: Ana Hotko

S domaće pop i rock scene: Miriiam i Eric

Miriiam / Eric

Miriiam / Eric

Foto: Marina Uzelac / Jan Iveta / Basic & Rough / Universal Music Hrvatska

Kantautorica Miriiam gošća je Roberta Urlića u prvome dijelu emisije u kojem je glavna tema razgovora njezin debitantski album Call Me Up. U drugome dijelu emisije predstavljamo kantautora Erica koji je s albumom I Am Eric dospio na vrh najprodavanijih domaćih albuma. Oboje su nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Veliki prasak za najboljeg novog izvođača.

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam s nedavno objavljenim debitantskim albumom Call me Up oduševila je i kritiku i slušatelje, pa je tako njen prvijenac odmah ušao na popise najboljih albuma godine kao jedno od iznenađenja na samom kraju sezone. Uz to, priskrbio joj je nominaciju za nagradu Rock&Off u kategoriji Veliki prasak za najboljeg novog izvođača. Album je sniman tijekom prvog zatvaranja uslijed pandemije. Većina pjesama je snimljena u studiju Penthouse u zagrebačkom Katranu. Osim same Miriiam, koja je napisala glazbu i tekst za sve pjesme, na albumu se nalazi i veliki broj gostujućih glazbenika o kojima će nam, naravno, više reći sama Miriiam uz koju ćemo predstaviti ovo izvrsno izdanje i poslušati nekoliko ključnih pjesama.


Koprivnički kantautor Eric posljednjih godina polako gradi svoju karijeru. Nakon sudjelovanja u pjevačkim natjecanjima Zvijezde i The Voice Hrvatska, potpisao je ugovor s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska te se prošle godine okušao na natjecanju Dora. 2021. godine je također objavio debitantski album I Am Eric kojime se probio na prvo mjesto najprodavanijih domaćih albuma te doživio pohvale kritike i glazbenih novinara. Uz to, smiješi mu se nagrada Rock&Off za Veliki prasak godine, odnosno najboljeg novog izvođača.


Uz glazbene vijesti, slušamo nove singlove:

  • Mr.Lee & IvaneSky ft. Let 3 – „Tvoje su priče Eiffelov toranj“
  • Barbara Munjas – „I Will Be Standing“
  • Ministranti – „Rock je mrtav“
  • LoM – „Svemir“
  • Deenoise – „Not In The Mood“
  • Meritas ft. Boris Štok – „Večer“ (pocket palma remix)
  • Zvonimir Varga – „Pjesma poštaru“


Navedena epizoda emisije S domaće pop i rock scene emitirat će se u petak, 21. siječnja 2022. od 22:30 do ponoći.


Emisija

S domaće pop i rock scene

U emisiji pratimo sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu ugošćujemo glazbenike predstavljajući njihove nove albume, najavljujući koncerte, turneje ili festivale. Drugi dio emisije rezerviran je za predstavljanje novih singlova, reportaže s koncerata, glazbene novosti itd.

Poslušajte u Slušaonici