Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - najbolji singlovi 2022.

09.01.2023.

14:09

Autor: Robert Urlić

Najbolje pjesme 2022

Najbolje pjesme 2022

Foto: Igor Jurilj / -

  Nakon što smo vam predstavili naš odabir deset najboljih domaćih albuma iz prošlogodišnje produkcije donosimo i izbor deset domaćih singlova ili je možda bolje reći pjesama iz uistinu brojem bogate 2022. Riječ je naravno o izboru male ekipe emisije S domaće pop i rock scene, a probrani su iz bazena od čak 270 singlova koje smo u ovoj emisiji predstavili tijekom prošle 2022. godine. 

Ovdje  nije riječ ni o najsviranijima na radiju ni o „najstrimanijima“ na mrežama ni o najprodavanijima već odabir Ane Hotko, Igora Jurilja i Roberta Urlića nama najdražih i ponajboljih pjesama koje su objavljene tijekom prošle godine.


 2022. objavljeno je gotovo tisuću novih pjesama svih žanrova i vrsta, naravno da od svega toga svatko ima neke svoje favorite, a znamo i koji su pjesme postale hitovi i koje su se najviše emitirale u radijskim programima. Ni našoj maloj ekipi nije bio jednostavan izbor i nismo se na početku složili u odabiru, ali smo ipak uspjeli postići svojevrsni konsenzus i dogovoriti se o tih izabranih deset, a to su.....


"NLO" - Miach f Hiljson Mandela

"Još ovu noć" - Hiljson Mandela f z++

"Trebaš li me" - Eni Jurišić & Matija Cvek f z++

"I Will Be Standing" - Barbara Munjas

"Tu sve novo počinje" - Ether

"Vilo od postelja" - Mayales

"Bite Your Tongue" - Bad Daughter

"Don't Call Me Baby" - Mary May

"Dani koji sjaje" - Pavel f Sanja, Marinko i Zec

"Ponovo" - Parni Valjak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici