Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Natali Dizdar (BETI)

23.11.2022.

11:27

Autor: Robert Urlić

Grupa BETI - Luka Geček, Natali Dizdar, Vlado Mirčeta

Grupa BETI - Luka Geček, Natali Dizdar, Vlado Mirčeta

Foto: Hrvoje Banić / -

Bez obzira na to djeluje li kao samostalna glazbena umjetnica ili kao predvodnica projekta BETI, Natali Dizdar vrijedno radi na novim materijalima, a u sutra u emisiji "S domaće pop i rock scene" slušamo novi EP grupe BETI, "Već smo bili tu". 

Nakon ljetne turneje i hit pjesme "Zadnji dan ljeta", koju je objavila u lipnju, Natali Dizdar održala je u listopadu i sjajan zagrebački koncert. Bila je to prilika da publika uživa u njenim znanim pjesmama poput "Stranca", "Mjesta za dvoje" i "Ne daj", ali i da čuje novije uratke, "Kada mislim na to" ili spomenutu pjesmu "Zadnji dani ljeta", koje će se naći na skorašnjem novom izdanju.


Iako priprema novi samostalni EP, Natali u posljednje vrijeme radi i na projektu BETI koji uz nju čine dugogodišnji prijatelji i suradnici, članovi grupe Mayales, Vlado Mirčeta i Luka Geček. Nakon nekoliko singlova, BETI su prošlog tjedna objavili i najavljivani EP "Već smo bili tu", koji nam donosi pet pjesama i koji ćemo Natali Dizdar predstaviti u razgovoru s Robertom Urlićem.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 24. studenog 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Grupa Jonathan iz Rijeke

Grupa Jonathan iz Rijeke

Foto: Doris Fatur / -

U petak, pak, doznajemo je li Rijeka anglofona glazbena metropola Hrvatske, odnosno izražavaju li se češće riječki bendovi na engleskom od bendova u nekim drugim hrvatskim gradovima. Reportažu donosi naš Igor Jurilj. Očekuje nas još niz novih singlova, uz standardne glazbene novosti i najave koncerata.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 25. studenog 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici