Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: New Gondoliers, Mandrili i Rock&Off

11.02.2022.

16:06

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

New Gondoliers (gore), Mandrili (dolje lijevo), Bad Daughter na dodjeli nagrade Rock&Off (dolje desno)

New Gondoliers (gore), Mandrili (dolje lijevo), Bad Daughter na dodjeli nagrade Rock&Off (dolje desno)

Foto: Matej Grgić, Vanja Pastuhović, promo / --

U prvome dijelu emisije predstavljamo hrvatski indie folk sastav New Gondoliers čiji frontmen Alen Čelić gostuje kod Roberta Urlića, govori o dosadašnjem radu i debitantskom albumu. Drugi dio emisije donosi pregled četvrte dodjele nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off, na kojoj su dominirali Urban&4 i Bad Daughter.

New Gondoliers je hrvatski sastav indie folk alternativne country glazbe. U središtu splitskog benda je Alen Čelić, kantautor i izvođač koji je prije desetak godina s prijateljem Veljkom Popovićem oformio duo koji je prije par godina prerastao u pravi bend. Nakon dvije godine snimanja, masteriranja i miksanja, New Gondoliers su krajem 2021. godine objavili debitantski album "Escape Town". Ovaj njihov prvijenac svjetlo dana ugledao je zahvaljujući kolegama i prijateljima koji su projekt podržali putem crowdfunding kampanje s kojom je bend prikupio veliki dio sredstava potrebnih za tiskanje vinila i CD-a.
Pregled četvrte dodjele nezavisne novinarske glazbene nagrade, Rock&Off, održane 5. veljače 2022. u zagrebačkoj Tvornici kulture, donosimo u drugome dijelu emisije "S domaće pop i rock scene", uz izjave dobitnika i zvuke najboljega od prošle glazbene godine, po odabiru 80-ak glazbenih novinara, urednika i kritičara.


Razgovaramo i s Robertom Jovanovićem iz grupe Mandrili povodom novog singla "Brod" kojim se ovaj riječki bend vraća na scenu nakon devet godina diskografske stanke.


Uz glazbene novosti, slušamo nove singlove:

  • The Bastardz ft. Davor Gobac – "Sve je lako kad si gad"
  • Boris Štok – "Netko poput nas"
  • Nela – "Problem"
  • Radioactive Boy Scout – "Castaway"
  • Dispruv – "Ako znaš"
  • Hoodooleen – "Many More"


Navedena epizoda emisije S domaće pop i rock scene emitirat će se na HR1 u petak, 11. veljače 2022. od 22:30 do ponoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici