Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Nika Turković

11.01.2023.

13:56

Autor: Robert Urlić

Nika Turković

Nika Turković

Foto: Matković & Vild / -

 Sa samo devet godina bila je predstavnica Hrvatske na Dječjem Eurosongu u Norveškoj i tamo je završila sjajna – treća. Nakon toga je snimila debi album “Alien” na kojem se nalaze dueti s Tonijem Cetinskim i Oliverom Dragojevićem , no vrlo brzo uzima jednu podulju glazbenu stanku. Nakon školovanja u Velikoj Britaniji na studiju songwritinga i učenja svih glazbenih vještina vezanih uz produkciju i pisanje pjesama vratila se u Hrvatsku te postala jedna od predvodnica novog vala mladih glazbenih zvijezda. Ona je Nika Turković. 

Ova sjajna mlada pjevačica i autorica  nam od tog povratka 2019. polagano i s predumišljajem predstavlja sjajne pop pjesme tj. singlove : Gledaj me, Boje, Pusti, Tvoj mir..., a sada je došlo vrijeme da tu svoju glazbenu priču zaokruži u jedno cjelovito izdanje tj. album „11“ koji je izašao jučer, 11. siječnja i to ne slučajno.


 Što joj je to magično u broju 11 reći će nam sama Nika koja je gošća emisije S domaće pop i rock scene u kojoj će nam ispričati svoju dosadašnju glazbenu storiju i predstaviti album s kojeg ćemo poslušati i neke nove do sada neotkrivene stvari.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 12. siječnja 2023. od 14:05 do 14:45 sati.

Nika Turković i Robert Urlić

Nika Turković i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici