Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene – novosti: Pips Chips & Videoclips, Hladno pivo, Brijačnica, Porin

09.09.2022.

11:50

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Logotip 30. Porina, plakat festivala Brijačnica, Hladno pivo, Dubravko Ivaniš (Pips Chips & Videoclips)

Logotip 30. Porina, plakat festivala Brijačnica, Hladno pivo, Dubravko Ivaniš (Pips Chips & Videoclips)

Foto: - / Saša Huzjak / -

Najavljujemo veliki koncert grupe Pips Chips & Videoclips na zagrebačkoj Šalati, nastavak oproštajne turneje grupe Hladno pivo koja će kulminirati u listopadu u Domu sportova, festival Brijačnica te slušamo nove singlove koje su snimili Ether, Sun U, Sabrina i drugi.

Nakon dvije godine odgoda radi pandemije, grupa Pips Chips & Videoclips konačno dolazi na omiljeni zagrebački otvoreni koncertni prostor Šalate. Sutra, u subotnju večer 10. rujna, Pipsi će održati svoj najveći samostalni koncert i prvi samostalni nastup na stadionu Šalata, koji je već danima uoči ove glazbene fešte – rasprodan. Čut ćemo što nam je uoči sutrašnjeg nastupa rekao Dubravko Ivaniš Ripper.


Donosimo najavu festivala Brijačnica koji se od 8. do 11. rujna održava u zagrebačkoj Tvornici kulture uz sudjelovanje dvadesetak izvođača. Naš Igor Jurilj porazgovarao je s organizatorom Draženom Goretom, te nekima od glazbenih sudionika.


Grupa Hladno Pivo najavila je dužu koncertnu stanku, na koju ide nakon velike i izuzetno uspješne godine kojom obilježavaju 35 godina rada svirajući 35 koncerta po Hrvatskoj i regiji. Centralna proslava i vrhunac ove velike turneje „35 za 35“ zakazan je u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, u petak 14. listopada, a ekipa iz Gajnica će i prije toga odsvirati nekoliko koncerata. Donosimo detalje.


Otvaranjem procedure prijava i službeno je započelo 30. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glazbena struka i ovaj će put nagraditi izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva. Prijave izdanja za ukupno 38 kategorija trajat će do 01. prosinca, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30. studenim 2022. Snimke i izdanja za Glazbenu nagradu Porin mogu prijavljivati autori, izvođači, diskografi, novinari, glazbene institucije ali i svi građani Republike Hrvatske. Doznajte više u večerašnjoj emisiji "S domaće pop i rock scene"!


Uz glazbene vijesti, slušamo nove singlove:

  • Ether – "Sama"
  • Sun U – "Start"
  • Sabrina – "Tvoja mirna luka"
  • Nikolas Kurelic – "Feather Tale"


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 9. rujna 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici