Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - novosti: Rundek i Ekipa, Urban & 4, Neno Belan, Božo Vrećo

21.09.2022.

14:15

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Rundek i Ekipa, Damir Urban, Neno Belan, Božo Vrećo

Rundek i Ekipa, Damir Urban, Neno Belan, Božo Vrećo

Foto: - Milica Czerny Urban - Nikola Knežević / -

Najavljujemo koncert Darka Rundeka u Puli, festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" u Vrsaru na kojem sudjeluju Urban & 4, Božo Vrećo, Neno Belan i Real Queen Tribute Band. Predstavljamo kompilaciju "Best of Evo ruke" te slušamo nove singlove koje su objavili Vatra, Ivan Grobenski, Gina i drugi. 

Darko Rundek sa svojom vrhunskom Ekipom glazbenika u petak, 23. rujna s početkom u 21 sat svira u jednom od najljepših mjesta u Istri, u dvorištu Povijesno-pomorskog muzeja Istre u Puli, gdje će predstaviti novije pjesme s još uvijek aktualnog albuma "Brisani prostor", ali i podsjetiti na neke legendarne klasike Haustora i svoje bogate samostalne karijere.


Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" trebao se održati u kamenolomu Montraker u Vrsaru u prvoj polovici rujna, no zbog nepovoljne vremenske prognoze prebačen je za ovaj tjedan. Prvoga dana festivala, 21. rujna, nastupit će Urban & 4. Dan nakon slijedi Božo Vrećo. Treća večer festivala, 23. rujna, rezervirana je za Nenu Belana i njegove Fiumense, dok festival završava 24. rujna nastupom Queen Real Tribute Banda.


Ljetos objavljen album "The Best of Evo ruke – Dalmatinski paket aranžman” kompilacija je 15 autorskih pjesama 8 žanrovski različitih bandova iz Sinja, Solina, Splita, Šibenika i Sv. Filipa i Jakova. Svaki od tih bendova na svoj način prezentira doživljaj sadašnjosti u Dalmaciji trećeg milenija. Svi bendovi s kompilacije prodefilirali su koncertnom scenom u splitskom Đardinu zahvaljujući festivalu "Evo ruke", koji je i nastao kao potraga za takvim kreativnim endemskim vrstama. Svoje mjesto među najboljim bendovima dosadašnjih izdanja ovog već legendarnog festivala pronašli su solinski bend Sila nečista, sinjska Ljuta kuća, šibenski Reah, Jeremiah’s iz Svetog Filipa i Jakova te splitske grupe Trio TrAbaCool, Buža i široj javnosti možda i najpoznatiji 058.


Slušamo nove singlove:

  • Vatra – "Javi se kad stigneš"
  • Gina – "Ne trebam riječi"
  • 058 – "Navika"
  • Ivan Grobenski – "Gender Reveal Party"
  • Miach ft. Hiljson Mandela – "NLO"
  • Sandro Bastiančić ft. Ana Kabalin – "Dan kao san"


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 23. rujna 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Nasamo s Bachom

Rukopis J. S. Bacha

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici