Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Pava

12.10.2022.

09:30

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Pava

Pava

Foto: Iva Ćorić / -

Često volim isticati kako mi je iznimno zadovoljstvo u emisiji, uz naravno znane junake naše glazbene scene, ugostiti i one još uvijek neznane ili ne toliko znane, mlade glazbenike, glazbenice, bendove koji su na tu istu scenu tek kročili i traže svoje mjesto. Jedna od njih je i mlada kantautorica  Pava koja će nam danas  predstaviti svoj debitantski album.

Pava i Robert Urlić

Pava i Robert Urlić

Foto: - / -

Pava je na sebe  skrenula pozornost sredinom prošle godine objavivši debitantski singl PONEKAD. Narednih mjeseci stiglo je još nekoliko pjesama tj. singlova, a prošloga tjedna objavljen je i Pavin album prvijenac nazvan PRVI KORACI. Ovaj pop album prošaran je retro prizvukom i elementima funka koji mu daju posebnost, a na njemu se nalazi 10 pjesama i zanimljiv bonus track. 


Slušajući Pavine pjesme ne možete pobjeći od dojma da ova mostarska kantautorica sa zagrebačkom adresom plijeni pažnju sjajnim vokalom, sugestivnom izvedbom stoga nije ni čudno da nastupima uživo zadobiva sve veću pozornost publike. Možda je i to razlog što je Pava vrlo brzo nakon izlaska album odlučila i promovirati u četvrtak 13.listopada u zagrebačkom klubu Sax , no prije toga stiže i u našu emisiju predstaviti sebe i svoje PRVE glazbene KORAKE.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 13. listopada 2022. od 14:05 do 14:45 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici