Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Plesač sporog stepa

15.03.2023.

11:44

Autor: Robert Urlić

Plesač sporog stepa

Plesač sporog stepa

Foto: Klara Rusan Klarxy / -

Gost Roberta Urlića u predstojećoj emisiji "S domaće pop i rock scene", Mladen Max Juričić, čovjek je čija je karijera činila dobar dio povijesti rock scene na ovom prostorima. Bogatu i dugu glazbenu priču započeo je u Azri, da bi nastavio sa grupom Film, s kojom je snimio najvažnije albume u karijeri te grupe. Nakon toga redale su se grupe i projekti od kojih je posljednji Plesač sporog stepa, koji ima novi album "Sunčana strana mjeseca 1".


  

Nakon Filma, sredinom osamdesetih nastali su Le cinéma, pa Vještice, a Mladen Juričić - Max potom se zaljubio i u tzv. otočki rock, pa je stigao i Šo!Mazgoon. Potom upoznaje i Gegu te postaje motor grupe Gego i Picigin bend, da bi se nakon toga jedno vrijeme skrasio u grupi Ljetno kino koja nam je donijela jednu neobičnu kombinaciji klarineta, ukulelea i bubnja, glazbenu mješavinu njegovih prijašnji bendova Vještica, Le Cinema i Šo!Mazgoona.


Sada Juričić ima još jedan novi projekt koji se zove Plesač sporog stepa i koji je ovih dana objavio album „Sunčana strana mjeseca 1“. Deset novih autorskih pjesama kao da sažima Maxovo cjelokupno glazbeno i životno iskustvo. Sa svestranim glazbenikom razgovarat ćemo o novom albumu, slušajući naravno i dio pjesama s njega, ali neizbježno se dotaknuti i njegove bogate glazbene prošlosti.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 16. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici