Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Rock & Off

18.01.2023.

12:33

Autor: Robert Urlić

Rock&Off

Rock&Off

Foto: Rock&Off / -

Hrvatski rock, alternativni, indie, elektronski i hip hop glazbenici te jazzeri dobili su prije pet godina vlastitu nagradu – nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off! Pokretači nagrade, koproducenti Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture te organizator Hrvatsko društvo skladatelja, okupili su 80-ak predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija –kako bi svi zajedno predstavili sve najbolje od suvremene hrvatske glazbe i nagradili najbolje od bogate, ali medijski često zanemarene glazbene scene. Rock & Off tako je postao prvi značajniji godišnji glazbeni događaj koji se održava početkom veljače pa će tako i početak 2023. godine biti ponovno u znaku vrhunske domaće glazbe! 

Da je glazbena 2022. godina bila itekako kvalitetna na hrvatskoj rock & off sceni dokazuje i više od 2000 prijedloga pristiglih za nominacije, a žiri sastavljen od 87 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija nije imao nimalo lagan posao. U dva kruga su predložili, a zatim i nominirali izvođače za koje smatraju da su obilježili proteklu godinu te zaslužili mjesto među najboljima na petoj dodjeli nagrade Rock&Off. 


U današnjoj emisiji S domaće pop i rock scene razgovaramo o nagradi, predstavljamo kategorije i nominirane, najavljujemo samu dodjelu ili kako organizatori vole reći „ najbolji tulum u gradu“ i sviramo neke o dosadašnjih dobitnika i to u društvu direktora ove nezavisne novinarske nagrade Krešimira Blaževića i glazbenog kritičara i novinara te voditelja stručne komisije nagrade Aleksandra Dragaša.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 19. siječnja 2023. od 14:05 do 14:45 sati.

Aleksandar Dragaš, Robert Urlić i Krešimir Blažević

Aleksandar Dragaš, Robert Urlić i Krešimir Blažević

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici