Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Sandro Bastiančić i Vesna Pisarović

06.05.2022.

10:55

Autor: Robert Urlić

Sandro Bastiančić

Sandro Bastiančić

Foto: Arsen Pavešić / Promo

Sandra Bastiančića znamo kao frontmena riječke grupe En Face , a sada je pred nama njegov debitantski solo album "Šlager sezone" koji nam ovaj glazbenik predstavlja u prvom dijelu emisije. U drugom dijelu Igor Jurilj donosi reportažu s velikog povratničkog koncerta Vesne Pisarović, a slušamo i nove singlove i glazbene vijesti.

Sandro Bastiančić glazbenu je karijeru započeo prije više od tri desetljeća kada je osnovao grupu EnFace , a kada spomenemo ime ovog riječkog benda odmah se sjetimo i velikog hita „S dlana boga pala si“ kojeg su snimili uz Damira Urbana i koji im je davne 1996. Donio i Porina za najbolju vokalnu suradnju. 


 Bend je objavio sedam albuma , postoji i danas, no Sandro se kao autor vremenom okrenuo i drugim izvođačima , a nedavno je objavio i svoj prvi samostalni album „Šlager sezone“ s nešto mekšim zvukom od onoga što je radio i radi s bendom. To je naravno bio i povod da nam dođe u studijo emisije „S domaće pop i rock scene“ i da uz neka neizostavna prisjećanja na prošla vremena predstavimo ovo njegovo debitantsko solo izdanje.


Vesna Pisarović

Vesna Pisarović

Foto: promo / Filip Koludrović

Vesna Pisarović svoj je povratak na scenu kao pop pjevačica pokušala izvesti prije dvije godine, no spriječila ju je pandemija. Nakon otvaranja i popuštanja mjera i nekoliko manjih nastupa u klubovima prošlog je tjedna održala veliki koncert u rasprodanoj maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova. U publici je bio i naš Igor Jurilj.


Uz glazbene novosti i najave koncerata slušamo i nove singlove:


- Nika Turković - Dok nas nema

- Rezerve - Sve u sol

- Bang Bang - Terapija

- Hoodooleen - Seven Harvest a Year

- Fire in Cairo - Giving a Clue

- Nyoog - Zvijezde

- The Splitters - Izgubljeni grad

- Banana zvuk - Legaliziraj

- Atmospheric - Samo me sanjaj

Sandro Bastiančić i Robert Urlić

Sandro Bastiančić i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici