Hrvatski radio

Prvi program

17:17 / 25.03.2022.

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

S domaće pop i rock scene: Sažetak 29. dodjele glazbene nagrade Porin

Damir Urban na 29. dodjeli glazbene nagrade Porin

Damir Urban na 29. dodjeli glazbene nagrade Porin

Foto: Julien Duval / -

U prvome dijelu emisije donosimo sažetak i komentar laureata 29. dodjele glazbene nagrade Porin koja je sinoć održana u Osijeku. U drugome dijelu nastavljamo s pričom o Billboardovoj top ljestvici "Croatia Songs", ovoga puta iz perspektive diskografa.

Sinoć je u Osijeku održana svečana dodjela hrvatske glazbene nagrade Porin kojoj ćemo i posvetiti prvih pola sata emisije. Porin je po treći put u Osijeku i to nakon šesnaest godina. 29. Porin je nagradio najbolje u brojnim glazbenim kategorijama. Ove godine pristiglo je čak 2116 prijava za 37 kategorija i opet je oboren rekord. Prijavljeno je 260 albuma, od toga njih 118 za kategoriju Album godine, a 381 skladba za kategoriju Pjesma godine. 94 prijave pristigle su za kategoriju Novi izvođač, što samo potvrđuje da je Porin i dalje važan događaj hrvatske glazbene scene. U prvom krugu glasovanja više od tisuću Porinovih glasača biralo je favorite u 37 kategorija. Sažetak i komentar dodjele te izjave pobjednika donosimo u prvome dijelu emisije.


U drugome dijelu emisije nastavljamo s pričom o Billboardovoj ljestvici "Croatia Songs", koju smo započeli prošloga tjedna kada nam je kolega s Drugog programa Hrvatskoga radija, Goran Komerički, objasnio koji je značaj top liste Croatia Songs i streaming servisa za ljubitelje glazbe i medije. Što oni znače za diskografe večeras nam otkriva direktor diskografske kuće Aquarius Records, Boris Horvat.


Uz glazbene novosti slušamo nove singlove:

  • Detour – Nekada je bilo bolje
  • Meritas – Sve male opsjene
  • Sun U – Kraj
  • Stjepan Lach – Zauvijek
  • Ischariotzcky – Temper
  • Mrave brojim – Yana brani Ukrajinu
  • Alejuandro Buendija – Dijagnoza
  • Zebas – Nisi sam


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock" scene emitirat će se na HR1 u petak, 25. ožujka 2022. od 22:30 do ponoći.


Emisija

S domaće pop i rock scene

U emisiji pratimo sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu ugošćujemo glazbenike predstavljajući njihove nove albume, najavljujući koncerte, turneje ili festivale. Drugi dio emisije rezerviran je za predstavljanje novih singlova, reportaže s koncerata, glazbene novosti itd.

Poslušajte u Slušaonici