Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - ST!llness

01.02.2023.

12:46

Autor: Robert Urlić

St!llness

St!llness

Foto: Marko Pinjuh / -

Kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS, nakon deset godina diskografske stanke, vratio se krajem prošle godine sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. Kritiku i javnost osvojili su još davne 2005., kada su se, nakon originalne formacije hip hop dvojca koji je s radom počeo 1998., proširili u punokrvni live bend predvođen domišljatim i elokventnim frontmenom Ivanom Jurićem Yurijem. 

Svoj zvučni potpis kreirali su kroz koketiranje s hip hopom, reggaeom i drum’n’bassom pod utjecajem Rage Against The Machine i Asian Dub Foundation, pridruživši svojoj lirici u pjevanoj i MC stilskoj formi hardcore distorzije. Osim sjajnih studijskih albuma, ST!LLNESS su se nametnuli kao jedna od najvećih ne samo domaćih koncertnih atrakcija i nastupali su doslovno na svim festivalima diljem regije su te kroz godine odsvirali preko 500 koncerata, od klupskih svirki do festivalskih nastupa ispred desetaka tisuća ljudi.


 O albumu koji je dobio sjajne kritike, i dalje britkim tekstovima, nominacijama za Rock&Off, razlozima za stanku , večerašnjem zagrebačkom koncertu , uz preslušavanje dijela pjesama razgovaramo s prvim čovjekom ST!llnesa, Ivanom Jurićem Yurijem.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 2. veljače 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Robert Urlić i Yuri

Robert Urlić i Yuri

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici