Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Sun U

28.12.2022.

11:41

Autor: Robert Urlić

Sun U

Sun U

Foto: Aquarius records / Aquarius records

Pri samom smo kraju 2022. i danas nam u goste stiže glazbenica čiji smo drugi studijski album i dočekali u ovom posljednjem mjesecu u godini, prosincu. Ona je Sun U. Pravim imenom Sonja Šiljković , talentirana zagrebačka glazbenica i producentica je nakon stažiranja u grupi Lollobrigida i još nekim bendovima 2019. krenula u solo karijeru objavivši hvaljeni album Discover. Kao što i priliči današnjem vremenu, za promociju svojih pjesama koristila je društvene mreže i YouTube što se pokazalo kao pun pogodak. Kako se Sun U uz glazbu bavi 2D i 3D animacijom, posebnu je pažnju poklonila estetici videospotova, a to je posebno došlo do izražaja na promociji albuma koju je održala u zagrebačkom pogonu Jedinstvo predstavivši se brojnoj publici spektakularnim vizualno glazbenim koncertom koji možemo staviti uz bok velikih svjetskih zvijezda.


 Njezina glazba na tom je albumu bila izuzetno zavodljivi ali i mračni synth pop koji poziva na ples zatvorenih očiju, uz puno sintetičkih ritmova ispunjenih njezinim doista prekrasnim glasom i pjesmama na engleskom jeziku. Drugi album donosi zaokret , samim time što su pjesme ovaj put na hrvatskom, zove se Beton i svojevrsni je simbol neizvjesnog i turbulentnog razdoblja u kojem je nastajao. U današnjoj emisiji S domaće pop i rock scene o njemu nam, uz slušanje dijela pjesama, priča Sun U.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 29. prosinca 2022. od 14:05 do 14:45 sati.

Sun U i Robert Urlić

Sun U i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.