Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Tibor Karamehmedović

08.03.2023.

12:11

Autor: Robert Urlić

Tibor Karamehmedović

Tibor Karamehmedović

Foto: Instagram / -

Dubrovački sastav Silente svoj posljednji album IV objavio je sredinom 2022., pa je i ostatak godine prošao u njegovoj promociji na brojnim koncertima koje su održali širom Hrvatske. Priča s ovim albumom zaokružena je krajem iste godine singlom „Pitanje je ljubavi“, a iz benda su najavili kratku koncertnu stanku, povlačenje u studio i rad na novom materijalu. 

I dok bend koncertno i kreativno miruje, ne miruju njegovi glavni kreativci, braća Sanin i Tibor Karamehmedović. Tako Sanin krajem siječnja ove godine objavio prvu zbirku pjesama „Terca na tišinu“ s četrdeset svojih uradaka koje prate osobni komentari i priče o bendu. 


S druge strane, glavni pisac notnog materijala benda, Tibor, ovih je dana objavio svoj novi solo album „Požalit se nekom“, pa je to bio i razlog da ga ugostimo u novoj emisiji "S domaće pop i rock scene", poslušamo dio pjesama i porazgovaramo o tome što je snimio na svom drugom samostalnom projektu.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 9. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Tibor i Robert Urlić

Tibor i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici