Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Vili & DeBili

25.02.2022.

20:42

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Grupa Vili & DeBili - Davor Gobac, Vili Gobac, Srđan Sekulović Skansi

Grupa Vili & DeBili - Davor Gobac, Vili Gobac, Srđan Sekulović Skansi

Foto: promo / Dallas Records

U prvome dijelu emisije "S domaće pop i rock scene" kod Roberta Urlića gostuje nasljednik slavnog Davora Gopca, njegov sin Vili, te predstavlja obiteljski glazbeni projekt Vili & DeBili u kojem se Viliju i Davoru Gopcu pridružio producent Srđan Sekulović Skansi. U drugome dijelu donosimo pregled nominacija za nagradu Porin i razgovor s nekim mlađim snagama koje su iznenadile na svečanom proglašenju.

U posljednjim satima prošle 2021. godine, stigao nam je jedan fini, eksplozivni rock'n'roll poklon. Vili & DeBili nova je tročlana glazbena skupina iza koje stoje sin Vili i otac Davor Gobac te producent Srđan Sekulović Skansi. Bend je nastao u doba sveopćeg lockdowna i najstrožih kovid mjera, pa su dečki svih sedam pjesama s prvog im albuma "No. 1" snimali s maskama na licima i na propisanoj distanci. Prateći video, objavljen "u komadu", doduše sugerira drukčije, ali isti je nastao nakon popuštanja mjera.Vili Gobac i Robert Urlić u studiju Hrvatskoga radija, 2022.

Vili Gobac i Robert Urlić u studiju Hrvatskoga radija, 2022.

Foto: -- / HRT

Četiri od sedam pjesama autorski potpisuje Davor Gobac, Vilijeva je "Psiho", dok je "Poslić" obrada pjesme '"Act Naturally" country legende Bucka Owensa, koju su u svom repertoaru imali i The Beatlesi. Aranžmani su rezultat zajedničkog rada, osim "Udari glavom" i "Ringišpil" gdje aranžman, kao i produkciju cijelog albuma "No. 1", potpisuje Skansi.


Gitara i vokali (Davor Gobac), bas (Skansi), te bunjevi i vokali (Vili Gobac) čine kompaktnu formaciju rock'n'roll trija pod imenom Vili & DeBili. Oni u sedam britkih i žestokih pjesama, energično i suvereno kombiniraju punk rock, blues rock, garage rock, country rock i power pop zvuk new wavea. Sve to nam u prvome dijelu emisije "S domaće pop i rock scene" predstavlja najmlađi član Vili Gobac.

U drugome dijelu donosimo pregled nominacija za 29. glazbenu nagradu Porin, u kategorijama koje su relevantne za domaću pop i rock scenu, kao i izjave nekih od glazbenika koji su prisustvovali svečanosti proglašenja nominacija.


Uz glazbene vijesti, slušamo nove singlove:

  • Lika Kolorado – "Slušaj ovdje"
  • The Strange – "Suffering Jukebox"
  • Banana zvuk – "Himna stanara"
  • Jamaica Hippie Club – "Jedan od njih"
  • Panda Rhei – "Rant"
  • The Black Room – "Motel Monaco"
  • Nensi – "Još te čekam"

Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock" scene emitirat će se na HR1 u petak, 25. veljače 2022. od 22:30 do ponoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici