Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Protokool i Nika Turković

10.12.2021.

14:52

Autor: Ana Hotko

Grupa Protokool i Nika Turković

Grupa Protokool i Nika Turković

Foto: Saša Jurić Sassch i Petra Mikšik / --

U prvome dijelu emisije S domaće pop i rock scene Robert Urlić i pjevač Mario Huljev preslušavaju pjesme s novog albuma grupe Protokool, dok u drugom dijelu doznajemo više o novome singlu kantautorice Nike Turković, „Tvoj mir“.

Zagrebačka funk rock grupa Protokool 12 godina nakon eponimnog albuma i singlova „Ko je tu lud“, „Ja samo odmaram“ i „Misliš da zaboravljam“ predstavlja album na engleskom jeziku Made in Croatia.


Protokool je prošlo desetljeće bio aktivan u suradnjama s drugim izvođačima ali i samostalno. Članovi grupe također nisu mirovali već su aktivno sudjelovali na glazbenoj sceni. Pjevač Mario Huljev, inače dobitnik Porina za najboljeg novog izvođača 2013. godine, objavio je tri albuma i ostvario suradnje s grupama Connect, The Bastardz i Boa te radi na četvrtom samostalnom albumu. Alen Svetopetrić (bas) i Gojko Tomljanović (klavir) članovi su benda Massima Savića te također stvaraju samostalne projekte. Spomenuti trojac kao stalna postava djeluje i u bendu Tribute to Dino Dvornik. Milo Stavros aktivan je kao jazz bubnjar i autor, dok je Silvio Pasarić zatvoren u studiju i ničim izazvan i dalje komponira i producira pjesme za poznate i manje poznate izvođače.


Gost Roberta Urlića u prvome dijelu emisije S domaće pop i rock scene je predstavnik Protokoola, Mario Huljev, uz kojeg ćemo slušati neke pjesme s novom albuma Made in Croatia.


Kantautorica Nika Turković gošća je u drugom dijelu emisije. Otkriva nam u kakvom je raspoloženju bila kada je pisala svoj novi singl „Tvoj mir“ te najavljuje svoj skorašnji nastup u Zagrebu.


Uz glazbene vijesti i najave koncerata, u drugome dijelu emisije slušamo nove singlove:

  • Nina Badrić – „Pamtim“
  • Daleka obala – „Rođendan, Božić i Nova godina“
  • D.I.K. – „Zlatarevo zlato“
  • Je Veux – „The First Song“ (Andrea Ljekaj remix)
  • Lorenzo ft. Florentia – „Ljubav na dug“
  • Matt Shaft – „Poslije ponoći“
  • 058 – „Vjeruj“


Emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija (HR1) S domaće pop i rock scene bit će emitirana u petak, 10. prosinca 2021. između 22:30 i ponoći.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici