Najave: Oda-birano

Utorak, 28.09.2021 18:15

Oda-birano: Hrvatsko proljeće u buntu glazbe - Fragmenti o Vici Vukovu

Nagrađivani ciklus Oda-birano na početku svoje 10. sezone emitiranja na Prvom programu Hrvatskog radija posebnom emisijom obilježava 50. obljetnicu Hrvatskoga proljeća. O sudbini i okolnostima u kojima je jedan od najvećih, najpopularnijih i najnagrađivanijih pjevača šezdesetih godina prošlog stoljeća, publicist i političar Vice Vukov (1936.-2008.) postao nepoćudan, istraživala je muzikologinja Kristina Lučić-Andrijanić u radu koji je bio predstavljen na posebnome simpoziju uz obljetnicu Hrvatskog proljeća. O patriotizmu, nacionalizmu u glazbi, identitetima, te o slobodi i politici, uz ulomke razgovora sa Vicom Vukovom iz arhive HRT-a, neke njegove citate, ulomke iz razgovora s njegovom kćerkom Ivanom Vukov, te nekoliko zanimljivih izjava osoba rođenih nakon 1971. o njegovu nasljeđu, uz promišljen odabir glazbe koja je rado slušana i nakon odlaska velikog i omiljenog pjevača, među kojima su nezaobilazne "Tvoja zemlja", "Pismo ćali", "Šesnaest lavandera" i "Dobro mi došel, prijatel".


Oda-birano
Oda-birano

HRT – HR 1 — Glazba, kultura, umjetnost, dokumentarni program

Glazbeno-dokumentarne priče, radiopisi i zvučne bilješke iz vlastite produkcije ili adaptacije biranih inozemnih emisija. Uspješno sudjeluje na međunarodnim festivalima uz nagrade i priznanja (New York Radio Festival, Prix Europa, International Feature Conference, Taktons, Prix Marulić, Prix Italia)

Najave
Oda-birano: Hrvatsko proljeće u buntu glazbe - Fragmenti o Vici Vukovu

Oda-birano: Hrvatsko proljeće u buntu glazbe - Fragmenti o Vici Vukovu

Utorak, 28.09.2021. 18:15 - 18:55

Nagrađivani ciklus Oda-birano na početku svoje 10. sezone emitiranja na Prvom programu Hrvatskog radija posebnom emisijom obilježava 50. obljetnicu Hrvatskoga proljeća. O sudbini i okolnostima u kojima je jedan od ...

Sve najave