Najave: Radioigra za djecu i mlade

Nedjelja, 26.01.2020 16:05

PREMIJERA Nena Lončar Usvojili smo baku i djeda

Radioigra nastala prema istoimenom romanu Nene Lončar govori o djevojčici Latici koja je vrlo usamljena. Mama i tata puno i dugo rade, a ona vrijeme provodi s prijateljicom Petrom te Petrinm djedom Slavekom i bakom Katicom. Latica želi usvojiti baku i djeda koji nemaju djece i unučadi. Odrasli je, naravno, ne razumiju.

Nedjelja, 02.02.2020 16:05

Dragutin Domjanić: Petrica Kerempuh i spametni osel

Manje je znana Domjanićeva «marionetna igra» Petrica Kerempuh i spametni osel, koja je premijerno izvedena 1920. u zagrebačkom Teatru marioneta, a 1921. objavljena je istoimena knjiga (zajedno s autorovom šaljivom poemom Mladost Petrice Kerempuha) koju je Domjanić potpisao pod pseudonimom Vujec Grga.

Nedjelja, 09.02.2020 16:05

Hrvoje Kovačević DVADESET OČAJNIH PISAMA I DVADESET JEDNO LJUBAVNO

HRVOJE KOVA\lang1050ČEVIĆ "DVADESET OČAJNIH PISAMA I DVADESET JEDNO LJUBAVNO" Redatelj: Mislav Brečić; ton majstor:Lana Deban; glazbena urednica: Adriana Kramarić; glume: Živko Anočić, Pjer Meničanin, Rakan Rushaidat, Maja Kovač i Boris Svrtan Premijera: 17.05.2013. Zašto učenik osmog razreda izlazi iz škole kroz prozor? I zašto to radi usred noći? Kvartovski policajac nalazi se u nevolji kada otkrije da se radi o inspektorovom mlađem bratu. Privesti dječaka ili ipak pozvati inspektora pa da saznaju što se dogodilo , dilema je koju mora riješiti policajac. No kada se inspektor pojavi priča postaje još zamršenija. Kakva su to pisma koja dječak krije u džepu? Ova duhovita radioigra za mlade na tragu je poznatih krimića Hrvoja Kovačevića koji su postali neizostavan dio literature za mlade.\lang1033

Nedjelja, 16.02.2020 16:05

Marie Catherine d'Aulnoy Bijela mačka

Bio jednom jedan kralj i imao tri sina. Kralj je bio star, ali je jako volio svoju krunu stoga je odlu\lang1050čio sinovima dati zadatke koje neće moći ispuniti. U potrazi za najmanjim psom na svijetu, najtanjom tkaninom i najljepšom djevojkom sva će tri princa lutati svijetom, ali samo jedan će pronaći sve što mu je potrebno u kraljevstvu bijele mačke.\lang1033

Nedjelja, 23.02.2020 16:05

Janko i čarobni grah – stara engleska bajka

Janko je pomalo budalast i naivan momak. Živi sam s ostarjelom majkom u velikom siromaštvu. Jednom u životu pružila mu se prilika da do\lang1050đe do pravoga bogatstva. Njegova zaigranost, znatiželja pa i lakomislenost dovest će ga u niz opasnih situacija i na kraju koštati bogatstva. No Janku sve to ne smeta i on ostaje prostodušan i veseo s novcem ili bez njega . Radioigra za najmlađe nastala je prema tradicionalnoj engleskoj priči za djecu, a kao oznaka podrijetla ostali su u njoj originalni stihovi Josepha Jacobsa iz 1890. godine koje izgovara strašni div kada otkrije Jankovu prisutnost. Redatelj: Dejan Šorak, dramatizacija: Nives Madunić Barišić, tonmajstor: Tomislav Šamec, glazbeni urednik: Franka Meštrovićurednica: Nives Madunić Barišić glume: Marko Makovičić, Asja Jovanović, Špiro Guberina, Pjer Meničanin, Vinko Kraljević i Žarko Savić.\lang1033

Nedjelja, 01.03.2020 16:05

NADA ZORIČIĆ: “ANĐELAK”

U pripovijetci “Anđelak” možemo naći sve osobine koje Leonida Andrejeva čine velikim piscem – fabulu koja naizgled jednostavna nudi slojevitost značenja, osjetljivo i precizno slikanje karaktera, temperament za uronjenost u socijalno, simbolizam koji se oblikuje nenametljivo, a upečatljivo, duboku emotivnost i intelektualnu razložnost. Dakle, baš sve to imamo u “Anđelku” kojeg je Nada Zoričić obradila do stupnja originalnog dramskog komada, a naslov koji stavljamo na repertoar povodom Božićnog blagdana i raspoloženja koja se bude povodom njega.

Nedjelja, 08.03.2020 16:05

Vladimir Nazor VELI JOŽE

Iz realističkih vremensko-prostornih koordinata, Istra u vrijeme Mletaka, izdigla se fantastika i simbolika “Velog Jože”. Mašta kombinirana s porukama specijalne naravi satkala je ozračje koje mogu dijeliti i mali i odrasli. Uz to “Veli Jože” je dio obaveznog školskog štiva.

Nedjelja, 15.03.2020 16:05

Alcott Louis May Male žene

Radio-igra zasnovana na romanu američke spisateljice Luise May Alcott «Male žene», Romanu je to o odrastanju četiri sestre iz obitelji March dok u pozadini tutnja rat u kojem je njihov otac.

Nedjelja, 22.03.2020 16:05

Alcott Louis May Odrastanje Jo March

Odrastanje Jo March je dječja radio-melodrama (nastavak romana Male žene) u kojoj se afirmiraju prijateljstvo, obiteljska potpora, romantična ljubav i nastojanje da se ostane vjeran sebi i svojim snovima.


Radioigra za djecu i mlade
Radioigra za djecu i mlade

HRT – HR 1 — Djeca i mladi, književnost, dramski program

Emisija namijenjena djeci u dobi od pet do petnaest godina koja radiofonijskim sredstvima u izvedbi profesionalnih glumaca predstavlja djela suvremenih hrvatskih književnika za djecu i mlade, dramatizacije poznatih klasika dječje književnosti te važne lektirne naslove.

Najave

PREMIJERA Nena Lončar Usvojili smo baku i djeda

Nedjelja, 26.01.2020. 16:05 - 16:45

Radioigra nastala prema istoimenom romanu Nene Lončar govori o djevojčici Latici koja je vrlo usamljena. Mama i tata puno i dugo rade, a ona vrijeme provodi s prijateljicom Petrom te ...

Dragutin Domjanić: Petrica Kerempuh i spametni osel
Nedjelja, 02.02.2020. 16:05 - 16:45

Hrvoje Kovačević DVADESET OČAJNIH PISAMA I DVADESET JEDNO LJUBAVNO
Nedjelja, 09.02.2020. 16:05 - 16:28

Sve najave
Poslušajte