Hrvatski radio

Prvi program

Nova radijska emisija za mlade "U trendingu", vode je srednjoškolci i osnovnoškolci

26.09.2022.

13:53

Autor: Hrvatski radio

U trendingu

U trendingu

Foto: Ivana Sučić / -

Emisija za mlade koju će voditi učenici krenula je s emitiranjem na 1. programu Hrvatskog radija, a kako bi radijski sadržaj približili svojim vršnjacima, emisija "U trendingu" bit će prisutna i na Facebooku i TikToku.

Hrvatski radio otvara dodatan prostor u eteru koji će mladima omogućiti da približe javnosti svijet u kojem oni danas žive. Iz tjedna u tjedan će utorkom otvarati teme koje su područje njihovog interesa, progovarati o svojim željama, planovima i potrebama, ali i izazovima s kojima se nosi generacija koja odrasta uz digitalne medije.


Emisiju će svakoga utorka voditi učenici iz nekoliko zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su ujedno debatanti Hrvatskog debatnog društva i članovi medijskih grupa. Cilj  je javnost, slušatelje, ali i korisnike društvenih mreža zajedno s mladim voditeljima potaknuti na promišljanje o tome koliko je važna uloga mladih u našem društvu i razumijevanje svijeta u kojem oni žive.

Mladi voditelji će zajedno sa svojim gostima u studiju kritički promišljati o temama i društvenim pojavama koje su neizostavan dio svakodnevice mladih, od njihovog mentalnog zdravlja do potrebe da budu "u trendu".


Emisija "U trendingu" uključuje i desetominutnu rubriku u kojoj će se svaki tjedan javnosti približiti radijsko stvaralaštvo djece i mladih iz cijele Hrvatske. 


Slušajte nas utorkom od 13 sati i 10 minuta!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U trendingu

Emisija U trendingu u fokus stavlja interese i potrebe digitalne generacije. Odrastanje i obrazovanje uz nove medije, prilike i izazovi s kojima se susreću, tko su im uzori, o čemu kritički promišljaju i žele li aktivno sudjelovati u kreiranju svoje budućnosti – teme su o kojima će zajedno sa svojim vršnjacima i drugim zanimljivim gostima progovarati generacija koja stvara nove odnose, vrijednosti i trendove.

Poslušajte u Slušaonici