Hrvatski radio

Prvi program

Osjećaj sigurnosti kod djece i mladih

18.03.2022.

11:11

Autor: Hrvatski radio

Sigurnost djece i mladih

Sigurnost djece i mladih

Foto: pixabay / pixabay

Osjećaj sigurnosti djece i mladih u vrijeme odrastanja  izuzetno je važan, a posebno tijekom i nakon traumatskih događaja 

Već nekoliko godina, u svijetu i Hrvatskoj suočeni smo s brojnim traumama i traumatskim događajima koji se samo niži jedan za drugim i utječu na mentalno zdravlje. Potreba za sigurnošću je izuzetno važna, jer ona znači da smo sigurni na fizički, zdravstveni način i umanjuje osjećaj gubitka. Osjećaj sigurnosti, pogotovo kod djece, jako je važan, jer djeca još uvijek nemaju tu perspektivu koju imaju odrasli, zato je potrebno osigurati podršku svih koji brinu i skrbe o djeci, u emisiji Umijeće odrastanja  istaknula je psihologinja Petra Kremenjaš iz Centra za djecu, mlade i obitelj Modus.

sigurnost djece

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umijeće odrastanja

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje? Ova pitanja postavljaju si i svi drugi koji rade s djecom i za njih – odgajatelji, učitelji, liječnici, psiholozi, defektolozi, sociolozi… a njima se pridružujemo i mi, novinari.

Poslušajte u Slušaonici