Hrvatski radio

Prvi program

16:01 / 16.06.2022.

Autor: Hrvatski radio

Sreten Mokrović, dramski umjetnik

Crno-bijeli svijet

Crno-bijeli svijet

Foto: 14. lipnja na Prvom / HRT

Sreten Mokrović, na domaćoj je kazališnoj sceni dugi niz godina. U svom bogatom umjetničkom opusu, odigrao je niz karakternih uloga u svom matičnom kazalištu ZKM-u, u predstavama poput Tit Andronik, Idiot, Tri sestre ili pak najnovija Halo, Halo ovdje Radio Zagreb. Iza njega je i bogata filmska karijera, a zapažen je i u TV serijama poput Mamutice ili Crno-bijelog svijeta gdje su ga gledatelji zavoljeli u ulozi Jure Kipčića. Gostuje i u drugim hrvatskim kazalištima, gdje je pokazao da može odigrati raznolik repertoar, donoseći svojom interpretacijom, uvijek nešto novo i drugačije - bio to klasičan ili suvremeni tekst koji angažirano propituje vrijeme u kojem živimo. Bavi se i glazbom te je član grupe Car je gol. O njegovom životu i radu, poslušajte U sobi s pogledom, 18.06.2022.
O glumi mislim svaki dan. To je jedna predivna igra. Nosi sa sobom dimenziju ozbiljnosti koja nas glumce obvezuje na rad sa sobom, na suočavanje sa samim sobom.

Sreten Mokrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U sobi s pogledom

"U sobi s pogledom" autorski je, novinarski i urednički projekt Nataše Ricijaš Craig. U emisiji gostuju eminentni ljudi iz hrvatskog javnog života - kulture, znanosti, medicine, sporta – koji su svojim zapaženim karijerama, znanjem i kreativnošću utjecali na naše društvo i često ga mijenjali.

Poslušajte u Slušaonici