Hrvatski radio

Prvi program

Veći oprez tijekom blagdana

16.12.2021.

12:46

Autor: Blanka Jergović

 Omikron se širi "iznimnom brzinom"

Omikron se širi "iznimnom brzinom"

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Omicron varijanta virusa mogla bi povisiti smrtnost i broj teže oboljelih, unatoč tome što se pokazuje kao manje zarazna od Delte, pogotovo kad su ljudi u zatvorenim prostorima i izloženi su većoj količini virusa. Zato bi trebalo pojačati oprez tijekom blagdana i većeg druženja. Poručuje to u emisiji o znanosti prof. dr. Bojan Polić. No, unatoč pandemiji naše se zadovoljstvo životom nije smanjilo, kaže prof. dr. Ljiljana Kaliterna Lipovčan. 

Prof. Polić kaže da će se Omicron u većoj količini preliti i na našu zremlju, i ili produžiti postojeći ili izazvati novi val epidemije. Situacija je kod nas, zbog vrlo niske procijepljenosti, još neizvjesnija.


Unatoč svemu tome i unatoč potresima koje smo imali prošle godine, naše se zadovoljstvo životom i osjećaj dobrobiti, nije promijenilo u odnosu na razdoblje prije toga. Oni koji su emocionalno stabilni i koji imaju osjećaj da sami mogu kontrolirati svoj život, skloniji su da taj osjećaj zadrže. Pokazuje to istraživanje dobrobiti koje u Hrvatskoj prof. dr. Ljiljana Kaliterna Lipovčam vodi od 2016., na Institutu Ivo Pilar U Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Drag mi je Platon

Emisija o aktualnostima iz znanosti i tehnologije, emitira se svakog petka od 12:30 do 13:00. . .

Poslušajte u Slušaonici