Hrvatski radio

Prvi program

Hoće li se mjere uskoro početi ublažavati?

22.02.2022.

13:21

Autor: Sandra Erak

urednica Sandra Erak i prof. Alemka Markotić

urednica Sandra Erak i prof. Alemka Markotić

Foto: Hrvatski radio / HRT

O iskustvima i poukama koje smo izvukli iz dvogodišnje borbe s koronavirusom u emisiji Izaberi zdravlje govorili su ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević prof. Alemka Markotić i ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak.

Za nekoliko dana moglo bi početi cijepljenje proteinskim cjepivom, lijekovi protiv covida kojima se spriječava pogoršanje bolesti pokazuju se učinkovitima te je mnogo čimbenika koji utječu na smrtnost što će tek buduće ekspertize utvrditi, doznali smo u emisiji.


Na jedno od pitanja, približavamo li se iscrpljujućem kraju pandemije i kada ćemo ukinuti covid potvrde prof. Alemka Markotić, odgovara:

ravnateljica Klinike  za infektivne bolesti prof. Alemka Markotić

ravnateljica Klinike za infektivne bolesti prof. Alemka Markotić

Foto: Sandra Erak / Hrvatski radio

prof. Markotić

- To bi svi jako voljeli da je to tako međutim jako je teško to predvidjeti i svaka prognoza po tom pitanju je nazahvana, objašnjava ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak. 

Krunoslav Capak

Krunoslav Capak

Foto: Hrvatski radio / HRT

dr. Krunoslav Capak

Cijelu emisiju možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izaberi zdravlje

Izaberite zdravlje utorkom od 8 sati! Ugošćujemo ugledne stručnjake, propitujemo aktualne javno zdravstvene teme, izdvajamo pozitivne primjere, upozoravamo na propuste u sustavu zdravstvene zaštite, promičemo zdravi način života i odgovaramo na Vaša pitanja. Budite dio naše ekipe!

Poslušajte u Slušaonici