Hrvatski radio

Prvi program

Nestalog mladića traži se na sve načine, potragu otežava loše vrijeme

06.01.2022.

22:03

Autor: Jelena Jularić

Matej Periš

Matej Periš

Foto: Milan Maricic/ATAImages / PIXSELL

   I dalje traje potraga za nestalim Matejem Perišem u Beogradu. Predsjednik policijskog sindikata otkrio je da su u apartmanu u kojem su odsjeli Matej i njegovi prijatelji pronašli tragove narkotika, a otac Nenad kaže da je izdvojen DNK za usporedbu.    Potragu otežava pogoršanje vremena, najavljuju se kiša i snijeg. Matejev otac Nenad Periš o nastavku istrage kaže.   - Rečeno mi je da će se potraga nastaviti i u blagdanske dane. Uvjerili su me da neće biti smanjivanja.Nenad Periš

   Predsjednik policijskog sindikata Veljko Mijailović otkrio je da je policija od samog početka od njegovih prijatelja dobivala malo informacija. Kaže kako nisu spominjali narkotike jer Matejeva oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira drogu. Policija je pronašla tragove u kombiju kojim su došli iz Hrvatske , a to se dogodilo i u smještaju u beogradu. Prema Mijailovićevim riječima mladići su drogu donijeli sa sobom, a najopasniji je "speed".    Slučaj nestanka komentirao je i premijer Andrej Plenković koji kaže da poznaje Matejeva oca i da mu je jako žao.   - U kontaktu sam bio od prve sekunde kad smo saznali za to i sa ministrom vanjskih poslova, ministrom Božinovićem i direktnijim kontaktom između policija, diplomacije, veleposlanstava. Sa svim predstavnicima srpskih vlasti kontakti su intenzivni, oni traju, otvoreni su za moj interes. imam dojam da još nemamo cijelu sliku.    Komentirao je i izjavu o istrazi srbijanskog ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina.   - Nije uopće bitno što je rekao gospodin Vulin. Ono što mene zanima kao hrvatskoga predsjednika vlade, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd i koji je nestao. Želimo doznati potpunu informaciju i tada ćemo tlo moći komentirati. 


Andrej Plenković

   Svi policijski službenici Policijske uprave Beograda i svih ostalih poslova, ne tražeći godišnji odmor i radno vrijeme, daju sve od sebe da se problem nestanka riješi i da se istina sazna. To bismo učinili za svakog čovjeka, poručili su iz MUP-a Srbije našem premijeru Plenkoviću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.